БРУКА И СРАМОТА Како је власт финансирала бунар са 5, 5 милиона динара у Гроцкој који је донео више штете него користи!(ВИДЕО) | Жиг Инфо

БРУКА И СРАМОТА Како је власт финансирала бунар са 5, 5 милиона динара у Гроцкој који је донео више штете него користи!(ВИДЕО)

Нови бунар у Гроцкој испод виле “Гавриловић“ пуштен је 13 јуна 2013-те званично у рад, а на његовом отварању пеисуствовали су тадашњи председник Скупштине општине Гроцка Спасоје Живановић, заменица председника општине Јасмина Мандић и директор Водовода Славко Стевановић.

Како се наводило у саопштењу општинских службеника, значај новог бунара за грађане овог насеља је огромна, са нових 6 литара воде у секунди колико производи овај бунар снабдевање виших насеља Гроцке биће стабилно и у летњем периоду, што до сада није био случај.

 

Изградњу бунара код Виле Гавриловић, тадашњи директор водовода Славољуб Стевановић иницирао је упркос упозорењима да је на том месту клизиште.

Још у фебруару 2013-те, наша редакција (тада Наша Гроцка) је трагом информације грађанина који живи на том потезу, кренула у истраживање информације које нам је дао. Његова информација се односила да се градња новог бунара гради на клизишту, која може да угрози цео тај крај као и сам бунар.

Приликом истраживања те информације добили смо фрапантне податке. Наиме, тадашњи директор водовода Гроцка, Савољуб Стевановић је врло добро знао да је на том месту клизиште јер је и сам пре три године од градње бунара за тв Б92 дао изјаву како је на том месту клизиште. Уместо да послуша макар своју изјаву коју је дао те 2010-те године, Славко наставља, упркос свему да гради бунар на том месту. Убедио је Славко и своје саборце из општине Гроцка, да је наша редакција и њен главни и одговрни уредник Жељко Маторчевић плаћени да пласирају такве текстове и да је градња бунара исплативо решење, поготово да нема речи да је на клизишту. Уз помоћ свог најбољег друга, Мирољуба Радојевића Тралета, којег је иначе запослио да му буде менаџер у предузећу иако има само основну школу, лобира лично код садашњег председника Скупштине општине Гроцка Стефана Дилберовића.

 

Након изласка текста о изградњи бунарау вечерњим Новостима, овај тројац убеђен да су то пласирани текстови и поново оглушавајући се о упозорења грађана, наставља да оствари зацртано-да изгради бунар и да нашу редакцију представи као плаћеничко опозиционо гласило.

На жалост, у мају 2014. године дешава се оно најгоре а на што смо упозоравали. Покретање клизишта погодило је 14 кућа.

 

Бивши директор водовода Славољуб Стевановић покренуо је тужбу због тих текстова тек након маја 2014. године. Славољубу, како је наводио у тужби засметао текст „БРУКА И СРАМОТА: ДА ЛИ ЋЕ ДИРЕКТОР ВОДОВОДА ОДГОВАРАТИ ЗБОГ БАЧЕНИХ 5,5 МИЛИОНА ДИНАРА И УНИШТЕНОГ НАСЕЉА? “ Славко је у тужби навео и да су сви наводи у тексту потпуности нестинити и да је више него очигледна намера аутора текста да све чињенице интерпретира на његову штету и штету предузећа на чијем је челу он директор. Такође је навео да је текст објављен у току ванредне ситуације у целој Србије и да се са тим информацијама, осим што су нанете неистините информације које су му проузроковале да му повреде част и углед, унете панике код мештана.

Због тога Славко је тражио да му се на име нематеријалне штете исплати на име душевних болова због повреде части и угледа исплати 300 000(триста хиљада динара).

У децембру 2016. године, Славољуб Стевановић губи спор пред Апелационим вишим судом, који је у образложењу пресуде навеo да тужени (наша редакција) није крива ни по једној основи.

У међувремену, Стевановић је смењен са места директора, како је и сам изјавио због политичког дила, али му је задржан посао у ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка на месту „саветник директора“.

Иако је изградњом спорног бунара више пута речено да ће се водоснабдевање за Грочане побољшати и да ће они бити мирни у наредних 20-30 година што се тиче рестрикција, јуче је изашло саопштење предузећа ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка у коме се наводи „апел за снањење потрошње“.

-Услед изузетно високих дневних температура дошло је до велике потрошње воде, а самим тим и пада нивоа исте у нашим резервоарима

Ових дана наши корисници на свим водоводним системима, осим система у Болечу, троше више од уобичајене максималне дневне потрошње воде. Ангажовањем свих својих капацитета ЈП „Водовод и канализација Гроцка “ у складу са својим могућностима, успешно испоручује нормалне количине воде свим нашим корисницима, али поједина домаћинства воду троше енормно и нерационално, па на тај начин угрожавају и себе и своје суграђане, као и наше системе. Зато апелујемо на све кориснике наших услуга да строго воде рачуна о потрошњи воде, и користе је само за санитарне потребе, а не за прање аутомобила, пуњење базена, заливање травњака и башти, како би сви потрошачи били редовно снабдевени. Уколико се потрошња не смањи, бићемо принуђени да уведемо рестрикције, што свакако не би желели ни ми, ни наши савесни потрошачи. Хвала на разумевању, наводи се у саопштењу водовода Гроцка.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо