Вишекруна: Мој живот у Холандији након годину дана | Жиг Инфо

Вишекруна: Мој живот у Холандији након годину дана

Ових годину дана сам стално возио аутом чији је власник једна холандска провинција те не плаћам гориво. Због тога сам са пријатељима који су долазили из Србије често правио кругове Амстердам-Немачка-Француска-Белгија.

Сви смо се сагласили да је у Холандији убедљиво најбоље. Од тога како земља изгледа до тога да су овде најлепши људи. Путеви су много бољи, па и они најмањи сеоски, трава је сређена, плаже су прелепе.

У Холандији су сви аутобуси потпуно нови, све је чисто. Фабрике су на сваком кораку, додуше ово је земља бројних правила и високих такси да би се могло одржавати све да буде тако лепо.

Холандија је нешто између Америке и Европе. Такође су цене хране у великих супермаркетима ниже него у већини земаља чланица ЕУ и туристи зато пуне кофере храном уз коментаре да је невероватно јефтина. Овде постоје ресторани свих држава света с обзиром да у холандским градовима живи преко 100 различитих нација а и да Холанђани обожавају да једу различите кухиње. Ту су јако либерални, као и у свему осталом. Сви воле своју земљу и огромна већина краља и толерантни су према нама странцима, за разлику од Немаца.

Немачких туриста је јако пуно у холандским градовима који излазе на море. У сваком случају ко год живи у Холандији, чим изађе из ње у шопинг или провод у неку околну земљу, једва чека да се врати назад јер овде све изгледа много лепше, модерније и новије.

 

Вишекруна Ђорђе

Коментари

Коментари


Препоручујемо