ВОДА НИЈЕ ПРОШЛА ТЕСТ! Умчари, Пударци и Бегаљица пре среде неће добити воду! | Жиг Инфо

ВОДА НИЈЕ ПРОШЛА ТЕСТ! Умчари, Пударци и Бегаљица пре среде неће добити воду!

Услед великих падавина, дошло је до изливања потока у више насеља на  општини Гроцка, а самим тим и до угрожавања водоводних изворишта. Услед већих количина продирања подземних фекалних вода у  изворишта у Бегаљици и Умчарима, Јп „Водовод и канализација Гроцка“били су принуђени да у петак увече обуставе испоруку воде корисницима у насељима Бегаљица, Пударци и Умчари. 

Након првог испирања базена и бунара, према информацијама Жиг Инфа, Градски завод за заштиту здравља након урађене анализе није дозволио да се вода пусти у употребу за домаћинства.

С обзиром да прво испирање и чишћење бунара и базена није успело, Водовод из Гроцке је најавио да ће у наредна 24 сата вршити хипер хлорисање, дезинфекцију, испрање бунара и прање резервоара на поменутим извориштима.

-Све екипе нашег предузећа су на терену и у наредна 24 сата радиће хипер-хлорисање, дезинфекцију, испрање бунара и прање резервоара на поменутим извориштима. Сутра у 14 часова наша саниитарна служба ће узети узорке воде, а резултате анализа сазнаћемо у уторак 03.07.2018 после 14 часова. Дакле, тек након достављања анализа Градског завода и сарадњом са Градском санитарном инспекцијом,  у уторак после 14. часова знаћемо да ли су стекли услови да се вода поново пусти у мрежу или не, саопштили су из ЈП „Водовод и канализација“.

Практично то значи да ако се добије дозвола за поново пуштање воде у мрежу, од тог момента па у наредна 48 сата вода ће доћи до крајњих корисника, с обзиром да су базени скроз празни.

Водовод из Гроцке обезбеђује цистерне са пијаћом водом, међутим њихов долазак и место је непознаница. Мештани се обавештавају преко локалних одборника или функционера о доласку цистерни. Дешава се да многи мештани не буду обавештени  о проласку цистерне.

-Цистерне са пијаћом водом су на терену, и обилазиће ова насеља. Молимо грађане да из цистерни узимају воду само за кућну употребу. Унапред се захваљујемо нашим корисницима на разумевању. Свa обавештења можете добити на телефон 011 8501-507, додаје се у саопштењу водовода из Гроцке.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари