ВОДОВОД ГРОЦКА ПОГОДИЛА СУША! Сва насеља угрожена водоснабдевањем, најгоре у Пударцима, Умчарима и Заклопачи | Жиг Инфо

ВОДОВОД ГРОЦКА ПОГОДИЛА СУША! Сва насеља угрожена водоснабдевањем, најгоре у Пударцима, Умчарима и Заклопачи

Узалуд су изгледа челни људи ГО Гроцка убеђивали своје мештане да ће озбиљно приступити проблему водоснабдевању свих места на својој територији.

Већ пет година владајућу коалицију у Гроцкој у већини чини странка Александра Вучића- СНС, а водоснабдевање читавим системом у којем удео има ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка из лета у лето је све горе. Пре четири године изграђена су два бунара, у Врчину и Гроцкој и од стране надлежних је речено да ће ово задовољити мештане ових насеља у наредних неколико година. На југу општине, поред обећања да ће се променити спорни цевовод, урађено је готово ништа а капацитет воде је из године у годину све мањи.

Тако су дошле и овогодишње тропске температуре, те је грочански водовод, фактички пресушио. Готово сва насеља која се снабдевају из овог водовода ретко када имају воде. Нека домаћинства и по више дана. Апели за штедњу воде из предузећа „ЈП Водовод и канализација“ Гроцка стижу свакодневно, али су узалудна јер воде нема. Мештани многих насеља се питају а ко то уопште и троши воду нерационално када је немају ни за основне потребе. Такорећи, како потрошити нешто што данима нема.

Из водовода Гроцке, након више жалби грађана почели су да шаљу цистерне са пијаћом водом, али ће се оне задржавати у појединим местима само сат времена.

У Заклопачи цистерне од 16-17 часова

Како јављају из водовода Гроцка за насеље Заклопача, све залихе воде које су имали у резервору су потрошене.

-Од раних јутарњих сати поново је покренута производња воде, али због енормно велике потрошње проузроковане тропским температурама вода не стиже до свих корисника.
Екипе ЈП Водовод и канализације Гроцка су на терену и прете рад система, као и ниво воде у резервоару.
Чим се стекну услови да све пумпе крену са радом и подигну воду до корисника на највишим котама терена исте ће бити покренуте у рад.
Аутоцистерна за воду је у вишим деловима Вашег насеља и пролази улицама Заклопаче, како би Вам допремили неку количину воде за кућне потребе.
Сви Ви који цистерну не видите кад буде била у Вашој улици обавештавамо Вас да ће иста пити стационирана у периоду од 16:00 до 17:00 часова код ресторана “ Доње стрњика” како би могли да узмете залихе воде.
Користимо прилику да се извинимо што нисмо у могућности да возило држимо дуже у Вашем насељу, јер је услед веома високе температуре угрожено водоснабдевање у свим местима општине, саопштавају из ЈП „Водовод и канализација Гроцка“.

 

У Пударцима цистерна од 13-14 часова

Како кажу из водовода у Гроцкој, насеље Пударци се не искључује али ипак, услед недостатка воде, поједина домаћинства су без водоснабдевања.

-Поштовани корисници насеља Пударци ЈП Водовод и канализација Гроцка већ дужи временски период спроводи нови план рестрикција по ком Ваше насеље није у плану за искључење. Сви вентили су отворени и пумпе која се насеље снабдева водом су у раду. И поред тога поједини делови насеља не добијају воду, због енормно велике потрошње у нижим деловима насеља.
Аутоцистерна за воду је у Вашем насељу пролази улицама Пудараца, како би Вам допремили неку количину воде за кућне потребе.
Сви Ви који цистерну не видите кад буде била у Вашој улици обавештавамо Вас да ће иста пити стационирана у периоду од 13:00 до 14:00 часова код бензинске пумпе у Пударцима како би могли да узмете залихе воде.

Користимо прилику да се извинимо што нисмо у могућности да возило држимо дуже у Вашем насељу, јер је услед веома високе температуре угрожено водоснабдевање у свим местима општине.
Још једном молимо све оне кориснике који воду добијају преко водоводног система да исту користе искључиво за потребе домаћинства, а не за прање дворишта, аутомобила, пуњење базена и слично како би и остали корисници били у могућности да исту добију до својих домова.
Захваљујемо се на сарадњи и разумевању, саопштавају из ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Они праве НОВИ ДОС

Странке опозиције ових дана ужурбано комбинују како ће на предстојеће изборе и, по свему судећи, чекају нас нова удруживања познатих лица. Коментари Коментари