ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Од понедељка свежије с кишом | Жиг Инфо

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Од понедељка свежије с кишом

После сунчаног викенда, наредне седмице променљиво време

ПОСЛЕ претежно сунчаног и топлог викенда, са повременим пљусковима и грмљавином, наредну радну седмицу, по најавама метеоролога, обележиће мало свежије и променљиво облачно време. У недељу и понедељак, местимично се очекују и обилне кише које ће за три сата „донети“ и више од 20 литара падавина по метру квадратном.

– Данашње сунчано и топло јутро, у послеподневним и вечерњим сатима, на северозападу и у брдскопланинским крајевима „смениће“ облаци и појава краткотрајних локалних пљускова са грмљавином – кажу у РХМЗ. – У доњем Банату и Подунављу дуваће умерен и јак југоисточни ветар. Највиша дневна температура кретаће се између 30. и 34. подељка Целзијусове скале. Сутра време слично данашњем, али ће услова за обилне падавине бити у свим крајевима, осим на југу Србије. Највиша дневна температура биће од 30 до 33 степена.

У понедељак, како најављују метеоролози, стиже освежење. Преовладаваће променљиво облачно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Понегде се очекује и већа количина падавина – за три сата више од 20 литара по квадрату. Јутарње температуре од 15 до 19, а највише дневне од 26 до 30 степени.

– Променљиво време задржаће се све до краја радне седмице – кажу у РХМЗ. – У целој земљи биће услова за пљускове са грмљавином. Пораст дневних температура очекује се у другој половини недеље.

Ј. М.   Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ОД АУТО-ЛИМАРА ДО МЕТЕОРОЛОГА Чиме су се бавили челници општина пре него што су постали председници?

Пре него што су изабрани за челнике, председници општина бавили су се различитим пословима. На челу београдских општина су лекар, спортиста, ветеринар, возач… Коментари Коментари