Вучић сматра да није добар тренутак за посету Загребу | Жиг Инфо

Вучић сматра да није добар тренутак за посету Загребу

Тиме су практично потврђене информације српских и хрватских медија о одлагању посете, за коју се спекулисало да ће бити реализована у новембру, а најкасније до краја године.

"Председник Вучић сматра, а чини му се да је и председница Грабар Китаровић сагласна с тим, да је боље да до посете дође онда када буде могло да се разговара мирно и у другачијој атмосфери", речено је Танјугу у изворима блиским српском председнику.

Датум посете, иначе, није био ни утврђен, нити потврђен.

Из Кабинета хрватске председнице саопштено је да су се Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић сагласили о одлагању посете српског председника Загребу, јер "најновији развој догађаја и атмосфера не доприносе изградњи међусобног поверења".

Било је планирано да Вучић посети Загреб до краја ове године.

Последњих дана из Хрватске су стигли сигнали да званични Загреб није добро примио изјаве српских званичника, које су протумачене као релативизација "српске агресије на Хрватску из деведесетих".

У Загребу се пренебрегава чињеница да су те изјаве уследиле као реакција на хрватски Закон о бранитељима, у којем се Србија, српски народ и припадници српске заједнице у Хрватској у закон уводе као агресори.

RTS.RS! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо

Скупља вода од 1. августа

Ускоро ће грађанима престонице стићи виши рачуни за „Инфостан“. Осим воде, скочиће и цена одржавања зграда. Кривац за нови удар на кућни буџет је инфлација ...