ЗА ПРЕБИЈАЊЕ НАГОДБА: За физички напад у Винчи прошле године извршен од стране чланова напредњака, тужилаштво одустало од гоњења | Жиг Инфо

ЗА ПРЕБИЈАЊЕ НАГОДБА: За физички напад у Винчи прошле године извршен од стране чланова напредњака, тужилаштво одустало од гоњења

У току предизборне тишине у ноћи између 21. и 22. априла 2016. године широм подручја Гроцке „патролирало“ је више аутомобила напредњака.

У току тих вечери предизборне ћутње, десило се више инцидената у више места,а најгоре је било у Винчи.

Наиме, активисте који су одлепљивали плакате СНС-а напали су активисти напредњака, сумњиве криминогене прошлости. Читав напад се десио под надгледањем Стефана Дилберовић тадашњег председника ГО Гроцка и његовог саветника Мирољуба Радојевића Тралета.

Како су наводили очевици овог догађаја, Дилберовић је био у видно пијаном стању. Окршај се десио у главној улици у Винчи између броја 57 и 59.

Те кобне вечери, активисте “ Левице Србије“, како се касније испоставило, који су одлепљивали плакате СНС-а, су напредњаци „исполивали“ прерађеним уљем, тачније целу кофу са прерађеним уљем су „ставили“ на главу једном од актера и тако га ударали.

Како се наводило, Дилберовић и Радојевић су те вечери надгледали напад на активисте. Ауто у којем су били Радојевић, Дилберовић и треће лице,према сазнањина Жиг Инфа, није био регистрован.


Актери напада, које су сведоци препознали, су Б.П, У.Б и Н.Б. Сви су са подручја ГО Гроцка.
Г.П из Калуђерице, активиста „Левице Србије“ који је највише страдао у овом нападу поднео је више кривичних пријава.

Међутим, надлежно тужилаштво скоро годину дана након немилог догађаја одбацује кривичну пријаву против Б.П. Како се наводи у образложењу, осумњичени је испунио обавезу која је наложена Наредбом овог тужилаштва.

Г.П из Калуђерице који је физички нападнут те вечери у Винчи каже да је згрожен овом одлуком. Мада, како наводи, томе се негде и надао још прошле године с обзиром да су актери из владајуће странке а и сам Б.П је син полицајца.

-Као што сам навео сумњу прошле године да ће процес бити под знаком питања, тако се нажалост и десило. Међутим, ту није крај. Ја сам рекао да ћу ићи до Стразбура ако треба по правду и тако ћу урадити. Мене нико није контактирао из тужилаштва да ме саслуша или бар да ми каже о каквој нагодби се ради, добио сам само ово обавештење, каже Г.П за Жиг Инфо.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо