уторак, 14 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Водовод у Гроцкој наплаћује паркинг карте које је штампао за прошлогодишње свечаности

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У Гроцкој се вечерас завршавају 52. Грочанске свечаности. Доласком СНС-а на власт, локална јавна предузећа су почела да наплаћују паркинг за возила на свом расположивим површинама.

 Тако су прво паркинг улазнице наплаћивали ЈП "Зеленило и пијаце" Гроцка, да би у претходне две наплату  обављало ЈП "Водовод и канализација". У ранијим дописима Жиг Инфа, да нам доставе по којој основи ова предузећа наплаћују паркинг места и то на зеленим површинама, одговорено је да по статуту предузећа имају клаузолу "остали послови" а да је  ГО Гроцка донелa одлука да се њиховом предузећу дозволи наплата паркинга.

Ове године, ЈП "Водовод и канализација" Гроцка поново наплаћује паркинг места (необележена и на зеленим површинама) по цени од 200 динара. Готово је немогуће у Гроцкој паркирати а да вам не наплате овај износ по ауту. Оно што је још интересантније, вечерас су уз плаћени паркинг као признаница, без фискалног рачуна, даване одштампане карте од прошлогодишњих 51. свечаности.

karte

Карте одају број посетиоца

Још једна занимљивост везана за продају карата стоји у чињеници да се "рекордне посете" грочанским свечаностима демантују са бројем продаје.

Наиме, док је власт у Гроцкој након одржаних свечаности приказивала да је посетиоца било између 50 000- 100 000, према броју продатих карата испада да их је било знатно мање. Па је тако, рецимо, за Грочанске свечаности одржане 2016. године речено да је само на појединим концертима било преко 20 000 људи из свих крајева Србије, а да је број посетиоца прешао 50 000 гостију. Међутим, те године је продато само 1409 карата, односно у току свих дана трајања свечаности забележено је толико аутомобила. По простој рачуници, у једном возили испада да је било 50 људи.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Најчитаније