четвртак, 25 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Молитве у седмичне дане МОЛИТВА ЗА ПОНЕДЕЉАК

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Прво се очитају молитве Оче наш, затима Богородице Дјево и потом Вјерују. Свети арханђели и анђели молите Бога за нас. Хвалим красну благолепоту небесних ликова; њиховим светлосним лучама желећи да се просветлим, Тебе молим, Христе, јединога благосрднога. Свети арханђели и анђели молите Бога за нас.

mp2Прими, Христе, оне који се за нас моле – анђелске чиноначалнике, тајнике Твога оваплоћења и чеснога васкрсења. Свети арханђели и анђели молите Бога за нас. О Херувими, и Серафими, Силе, Власти, Анђели и Арханђели, Начала, и Престоли, и Господства, молите Христа приљежно да се избавим од робовања страстима. Свети архистратизи, служитељи славе Божанске, началници анђела и наставници људи, просите што је корисно за нас и велику милост као војводе бестелесних (сила). Ти који си украсио небо звездама као Бог, и анђелима Твојим сву земљу просветио, Створитељу свих, спаси нас који Тебе славимо.

Пресвета Богородице, спаси нас. Дјево свенепорочна Марија, приљежно моли Спаса са анђелом хранитељем мојим, да ми дарује опроштај мојих прегрешења и исправљање живота; свагда ћу те благодарно величати као Матер Божију. Пресвета Богородице, спаси нас. Сладости анђела и радости тужних, заступнице, Мати Господња, заступи нас и избави од вечите муке.

 

 

 

 

Снежана Недић

Промо

Bg

Најчитаније