понедељак, 30 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЖИГ СТРИП- Опроштајни дани код својих на Бибијаку

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Трећег петка после Белих поклада, сваке године Ромска заједница широм света слави свој празник Бибиjaку, у част исцелитељке Бибије која је заштитница њихове деце.

Оно што симболизује овај празник за Роме је наговештавње испраћаја зиме и долазак дуго жељног пролећа.
А сас пролеће, иду и избори.

Један "господинин" је са својом свитом обишао своје у нади да ће добити жељно очекиван одговор како ће бити након 24. априла 2016. године:

Роми су га сачекали, и поздравили се сас њим:

Приликом приласка и поздрављања, свак је са својим инструмент, читао његову судбину. Укрстили су своје визије и овом "господинину" је главни слављеник прочитао резултате:

Као што видиш ево се твоји роми састадесмо пред нашу капију и изгледа да ће да те испратимо у пензију. Да те саопштим да ускоро нећес ни да нас се сећаш. А када си био на фукцију, био си бре сила, био си бре оторитет на нас роми. Био си бре кмет општине и нај-лаф. Малко си нас заборавио кад си отишао с воз у ону камену кућу ал нема везе. Ниси обраћао пажњу на нас када си кроз село пролазио с онај бмw што те возила она твоја, јебм ли га шта ти је. А ми смо стајали поред коњтењера и махали ти. Не мој да си тужан што нећеш више да једеш ти тартуфи и сир од јарца тј козу. Не мој да си тужан , јер ће се разболиш, и опет ће ти скочи шешељ у крф, па шта ћемо ми роми ако не дај боже. Ко ће онда да слави Бибјаку с нас? Ево ми смо скупили неку цркавицу и купили ти киту куранфила. Нисмо имали за више. Да си нам жив и здрав и да с ту пензију можеш да преживиш, ко ми с коњтејњери!!!

Саслушање саопштења пратила је и остала свита:

 

Најчитаније