уторак, 14 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Policija ispituje suprugu teroriste sa Menhetna

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Dvojica zvaničnika koji su želeli da ostanu anonimni nisu, međutim, odavali detalje ispitivanja, ali su naveli da par ima šestomesečnog sina, prenosi Rojters.

SAMO JE GRUNULO Napadač snimljen kako postavlja bombu na Menhetnu (VIDEO)

Kako je agencija prethodno izvestila, zvaničnici u Bangladešu su pokušavali da pronađu rodbinu i svakog ko poznaje Ulaha.

"Policija traži njegovu porodicu, međutim do sada nisu uspeli da im uđu u trag", rekao je tada predstavnik vlade u Čitagongu, na jugu Bangladeša, odakle je napadač poreklom.

Šef policije Bangladeša rekao je britanskoj agenciji da Ulah (27) nije imao dosije u toj zemlji, koju je poslednji put posetio u septembru.

On je živeo sa majkom, sestrom i dva brata u Bruklinu i imao je američku "zelenu kartu", rekao je generalni konzul Bangladeša u Njujorku.

Rojters je, međutim, uspeo da dođe do jednog od njegovih rođaka, koji je kazao je da se Ulahov otac preselio u Daku, prestonicu Bagladeša, sa porodicom pre više godina, kao i da mu je otac preminuo pre oko pet godina.

U SAD Ulah je imao dozvolu za vožnju taksi limuzine u periodu od 2012. do 2015. godine.

Incident se dogodio u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu na stanici u blizini Tajms skvera, kada je Ulah detonirao cevnu bombu zalepljenu za svoje telo, pri čemu su povređene tri osobe i sam napadač.

Komesar njujorške policije Džejms O'Nil saopštio je da je eksplozija povezana sa terorizmom, kao i da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa tom grupom.

ALO! Izvor vesti

Најчитаније