петак, 15 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Od 15. juna ko ne uradi OVO biće žestoko kažnjen, policija će vrebati na svakom ćošku

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Velika akcija trajaće od 15. juna pa sve do 31. avgusta, a posebna pažnja obratiće se na porodice koje sa mališanima idu na more.

Saobraćajci će patrolirati na motorima duž autoputeva i motriti ko nepropisno vozi decu, a detaljne kontrole obavljaće se i na naplatnim rampama i semaforima, kod škola i vrtića. Kazne su rigorozne i idu od 10.000 za lakše, do 120.000 dinara za najteže prekršaje.

Evo kako je kažnjen otac koji je pucao u roditelje dečaka koji je ZLOSTAVLJAO NJEGOVOG SINA

Prema rečima izvora iz saobraćajne policije, cilj ove akcije je da se smanji broj tragičnih slučajeva u kojima su deca ginula u udesima jer nisu bila vezana.

- Od početka godine tri deteta su izgubila život u Srbiji samo zato što ih roditelji nisu vozili na propisan način na zadnjem sedištu. Uočili smo da poseban rizik postoji kod porodica koje kreću na more jer tada zbog dužine puta i spavanja, retko ko vezuje mališane pozadi. Zato ćemo posebnu pažnju posvetiti njima – saobraćajci na motorima će duž autoputeva presretati nemarne roditelje i odmah im pisati kaznu, a još rigoroznije kontrole biće na naplatnim rampama – kaže izvor iz Saobraćajne policije i dodaje da se kazne za vezivanje pozadi ne odnose samo na decu:

Agenciji čiji je čuvar silovao devojčicu određena kazna od milijardu dolara!

- Svakoga koga zateknemo da sedi pozadi, a nema vezan pojas, kaznićemo sa 10.000 dinara, bez obzira koliko godina ima. Sve ovo važi i za strance, jer oni još manje poštuju propise. Takođe, patrole će stajati i pored škola i vrtića i kažnjavati roditelje koji prevoze decu na nepropisan način. Akcija počinje u petak 15. juna, a trajaće sve do poslednjeg dana avgusta – dodaje izvor iz Saobraćajne policije.

Glumac ipak neće u zatvor zbog svoje "nevaspitane" čivave!

Saobraćajni stručnjaci upozoravaju da zakon jasno kaže da mališani niži od 135 cm moraju da se prevoze vezani u odgovarajućem bezbednosnom sedištu, koje je pričvršćeno za vozilo u skladu sa deklaracijom proizvođača. Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da nam je pojačana kontrola bezbednosti dece u kolima neophodna, jer roditelji nisu svesni koliko rizikuju živote svojih mališana ukoliko ih ne voze u predviđenim sedištima.

ALO! Izvor vesti

Промо

Bg

Најчитаније