четвртак, 04 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НИЈЕ ФЕР! С годинама се пенис смањује, а клиторис расте! Ево и зашто

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Женама се с годинама сексуални ужитак распламсава јер клиторис до њихове менопаузе постане седам пута већи него што је био у пубертету, док мушкарци нису такве среће. Напротив

Сексуални живот мушкараца бурнији је и разигранији док су млађи, док жене у ту фазу доспевају много касније. За све је заслужан начин на који им сполни органи старе – женама клиторис расте, а мушкарцима се пенис и тестиси смањују.

Тестиси
Тестиси почињу да се смањују након 40. године живота, па тако до 60. године дођу с просечних три центиметра пречника на два. Узрок њиховог смањивања је смањена производња сперме, која се складишти у њима. Због смањеног обима тестиси се обесе што понекад може бити врло неугодно. Неким мушкарцима се чак догађа да на њих седну, ако на себи имају лепршавију одећу.

Пенис
Болна, али реална чињеница за мушкарце – а и жене – је то да с годинама и њихов пенис постаје све мањи. Он нормалну величину постиже између 17. и 22. године, а до краја живота може се смањити до три центиметра. То се догађа због смањеног протока крви кроз жиле. Ово је уједно и разлог што старијим мушкарцима понекад треба и више стимулације да би постигли ерекцију.

Foto: Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams

Клиторис
С друге стране, ситуација са женама је потпуно другачија. Клиторис им расте целог живота због хормоналних промена у телу, што објашњава зашто многе више уживају у сексу у старијој доби. Од уласка до изласка из пубертета, клиторис се повећа скоро два пута. До 32. године жениног живота димензија ће му бити чак четири пута већа него она коју је достигао до уласка у пубертет, а након менопаузе чак седам пута.

Foto-ilustracija: Profimedia

Иначе, део клиториса који се може видети је просечне величине до центиметра, док се у унутрашњости протеже до десет центиметара.

У клиторису се налази 8.000 нервних завршетака, што је дупло више него у пенису.

Телеграф

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније