недеља, 20 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Да ли је мастурбација океј и кад сте у вези?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У недостатку секса, већина људи препушта се чарима соло-акције. Међутим, да ли је у реду наставити с овом активности оног тренутка када нађете партнера или партнерку?

Иако то многи неће признати, чињеница је да скоро сви људи макар понекад мастурбирају. Но, да ли вам се некад десило да вољену особу “ухватите на делу” или је она можда “уловила” вас док се самозадовољавате?

Како сте се осећали? Увређено, јер сматрате да вас партнер тим чином на на неки начин вара, сматрате да је то сасвим у реду и игнорисати то што сте видели или сте од оних које ће сам призор мастурбације девојке или дечка само додатно узбудити.

У сваком случају, у питању је табу тема, али свако има неки став по питању тога да ли је мастурбирање у вези оправдано или не.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ево шта о томе свему мисле стручњаци.

Резултати новијих истраживања показују да мастурбација у вези заправо доприноси већем уживању и општем задовољству сексуалним животом.

Студија објављена у “Јоурнал оф Псyцхологy анд Хуман Сеxуалитy” донела је следеће закључке:

– мушкарци мастурбирају више од жена (жене мастурбирају између два и четири пута месечно, а мушкарци између четири и девет пута месечно)

– велика већина испитаника тврди да је мастурбација допринела откривању властите сексуалности и преференција, што им је даље помогло да остваре све своје фантазије и жеље с партнером

– мастурбација помаже самцима, односно особама које немају редовне сексуалне односе, да барем на неки начин изразе своју сексуалност

– самозадовољавање представља одличну алтернативу када једна од особа у вези није доступна, не жели или из било којих разлога не може да има секс

Foto: Profimedia

Ипак, упркос свим бројним предностима мастурбације, многи и даље на њу гледају као на непожељну активност, поготово ако је особа у вези и има могућност да редовно има секс. Штавише, на самозодовољавање гледају као на показатељ да нешто у вези не штима и да је особа која мастурбира – незадовољна.

Стручњаци се са тиме не слажу, тим пре јер су открили повезаност између мастурбације и већег сексуалног ужитка током вођења љубави с партнером. На пример, удате жене које, уз редовне сексуалне односе с мужем, мастурбирају, задовољније су сексом који имају у браку.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ово страживање показало је и то да особе које чешће мастурбирају бележе и већи број сексуалних односа с партнером или партнерком, преноси Јутарњи. Иако се донедавно сматрала показатељем незадовољства у вези, сада је јасно да то није случај и да мастурбација може само да допринесе здравијем и квалитетнијем сексуалном животу.

Шта ви мислите о мастурбацији?

Телеграф.рс

Најчитаније