четвртак, 02 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НИСУ БАШ ПАСТУВИ Срби прогутали 4,5 милиона мушких пилула

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Срби су навучени на таблете за потенцију! Статистика каже да су мушкарци у нашој земљи само током прошле године „прогутали“ око 4,5 милиона таблета мушкости. Користе их сви, и младићи од 17-18 година и стари „дечаци“ од 70 година. Ипак, убедљиво највише пацијената налази се у такозваним најбољим годинама, и у пуној снази – између 30. и 55. године живота. Доктор Горадан Поповић, сексолог и уролог, у разговору за „Ало!“ каже да је коришћење ових препарата доживело свој бум још 1998. када су се појавили нови лекови намењени бољој потенцији, а од тада њихова употреба је све већа, како у свету, тако и код нас. – Ово само говори о томе да ми, Срби, нисмо баш толико потентни колико бисмо желели да будемо и колико се хвалимо да јесмо. Међутим, ситуација није ништа боља ни у свету. Ипак, треба имати у виду да се у Србији препарати за потенцију купују више и чешће него, рецимо, на западу. Тамо је за њих неопходан лекарски рецепт, док се код нас, иако је такође потребан лекарски рецепт, то не поштује, па су ови препарати доступни у свим апотекама у слободној продаји – објашњава доктор Гордана Поповић и додаје како је логично да су корисници препарата за потенцију мушкарци у средњим и зрелијим годинама, када природно опада сексуална моћ.

И жене гурају плаве пилуле својим партнерима, Фото: Shutterstock

– Међутим, примећено је да је све већи број из редова млађе популације, чак и тинејџера, који користе ова средства. Најчешће су у питању психолошки разлози, страх од недовољне ерекције, кратког трајања односа, то јест преурањене ејакулације, жеља да се остави импресиван утисак код партнерке – истиче наш саговорник. Занимљиво је да таблете за потенцију купују и жене, па их дају својим партнерима. Марија Василић, радница у једном секси шопу у Београду, каже да отприлике 10 одсто купаца ових производа чини женска популација. – Код нас долазе сви, и средњошколци, и студенти, и правници, и менаџери, али и жене које желе добар секс и благонаклоно гледају на све што им може у томе помоћи. Истина је да су „пилуле за мушкарце“ прилично тренди, и да их не конзумирају искључиво импотентни мушкарци, већ и они који су сексуално активни и који воде рачуна о потребама своје партнерке, они што их жене зову „џентлмени у кревету“ – прича Марија.

Не купујте таблете на своју руку

– Постоје лекови за потенцију које не би требало користити без консултације с лекаром, јер могу изазвати компликације по здравље („вијагра“, „цијалис“, „камагра“…). Постоје и они на биљној бази, чији су нежељени ефекти мањи – каже лекарка.   Драгана Томић, Ало

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније