недеља, 31 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

KONAČNO OTKRIVENO: Ovo je pravo vreme za PRVI SEKS POSLE POROĐAJA

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

U prvim danima i nedeljama nakon porođaja, mame se navikavaju na mnogo novih stvari i uče da funkcionišu bez nekih koje su se podrazumevale pre bebe.


Svakako, kako vreme odmiče i polako se navikavate na ritam roditeljstva, možda počnete opet da razmišljate o tome da imate seks.

Činjenica je da je svaka mama priča za sebe, tako da nema jednog odgovora kada treba da navalite na "akciju" - zavisi od toga kada ste spremne na to. Ipak, postoje neke stvari koje bi trebalo da znate.

Dr Sara Mekalne kaže da zavisi od toga na koji način se majka porodi i naravno, od toga kada je ponovo spremna za to.

- Ne postoji pravi ili pogrešan odgovor, to je lična stvar. Ali, generalne preporuke su da žene sačekaju barem šest nedelja, da bi se uverile da je sve u redu i da se telo regularno oporavlja, da je spremno. Takođe, dobro je da o tome razgovarate i sa lekarom kada odete na kontrolu posle porođaja - kaže ona.

Generalne preporuke su, takođe, da novopečene mame sačekaju da prođe postporođajno krvarenje, koje obično traje između 10 i 14 dana, ali može da potraje i nekoliko nedelja.

Razlog za to je što materica još uvek zarasta i zbog toga su moguće infekcije.

Kod žena koje su se porodile prirodnim putem i ušivane su "tamo dole", trebalo bi sačekati do skidanja konaca, ali i još malo posle toga - dok otok ne spadne.

U slučaju prirodnog porođaja bez ušivanja, žene su uglavnom malo ranije ponovo spremne na seks, ali bi svakako to trebalo da rade pažljivo i nežno, kako bi se izbegle eventualne povrede.

Za mame koje su se porodile carskim rezom, takođe bi trebalo sačekati barem do skidanja konaca, a onda je preporučljivo da nađete poze u kojima pritisak neće biti na vašem stomaku.

Iznad svih ovih saveta – sačekajte dok vi ne budete spremne.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније