понедељак, 10 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Svi govore o poželjnoj VELIČINI PENISA ali... jeste li se ikada zapitali kako izgleda IDELANA VAGINA?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a najpoznatije su Kegelove vježbe kojima se jačaju njeni mišići.

Sve vagine se šire za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji sprovedenoj ispitivanjem više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm, a širok od 2,5 do 3,5 cm.

Velike usne


Spada u spoljšnje delove koji štite vaginu ili rodnicu i okružuju male usne. Velike usne su u proseku duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze sa veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari.

Male usne


Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sam otvor vagine. Zanimljivost je da je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris


Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Njegova jedina uloga je seksualno zadovoljstvo. Prosek širine klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s arasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaj na intenzitet ženskog zadovoljstva.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Најчитаније