ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА Снег у Нишу, Врању, Ивањици, Бору… на Копанику нападао већ 12 центиметара | Жиг Инфо

ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА Снег у Нишу, Врању, Ивањици, Бору… на Копанику нападао већ 12 центиметара

У вишим пределима по Србији јутрос је пао снег, а највише га има на Копаонику. Забелело се и у Нишу, Врању, Бору, Пироту, Зајечару и још неколико градова у јужним деловима Србије.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, на Копаонику висина снежног покривача износи чак 12 центиметара, а на Црном врху девет центиметара.

У Димитровграду је измерено седам центиметара снега, у Неготину, Зајечару и Сјеници три, Лесковцу два, у Куршумлији један.

 

Снег је јутрос пао и у Нишу. У том граду саобраћајнице су и даље проходне, јер се бели покривач не задржава на коловозима. Према подацима Зимске службе, једино на локалном путу према селу Церје име снежног покривача дебљине до три центриметра.

У току поподнева градске улице ће бити посипане сољу, како би се спречило залеђивање коловоза.

Бор спремно дочекао падавине

Prvi sneg u Boru

Први снег у Бору

Први снег ове зиме пао је ноћас и у Бору и забелео улице и паркове. Снег и даље пада. Екипа борског ЈКП „3.октобар“ од јутрос је на терену и према речима директора тог предузећа Далибора Орсовановића нема застоја у саобраћају.

– На залихама имамо око 400 тона соли, што је довољно за просечну зимску сезону. Потпуно смо опремљени за зимске услове рада. Имамо шест возила за чишћење путева према селима, пет за град, и шест радних машина и сва возила су у исправном стању – казао је Орсовановић.

Јутрос је у Бору забележена температута од минус 4 степена.

Отежан саобраћај у Тимочкој крајини

Како је саопштило ЈП „Путеви Србије“, сви путни правци у Тимочкој крајини су проходни, али је саобраћај отежан. Сва расположива механизација је на терену и чисте се путеви првог приоритета.

Zabeleo se i Zaječar

Забелео се и Зајечар

Снег непрекидно пада и на Честобродици, али су коловозне траке чисте. Машине без прекида уклањају снег са пута и посипају со.

На путном правцу Књажевац – Ниш преко Тресибабе, упркос механизацији, има разгаженог снега, јер пада интензивно.

Путари подсећају да је употреба зимске опреме обавезна.

На Торнику десет центиметара снега

Вејавица на Златибору нанела је ноћас десет цениметара снега на Торнику где је тренутна температура осам степени испод нуле.

Deset centimetara snega na Torniku

Десет центиметара снега на Торнику

Снег још увек провејава, дува хладан ветар, а тачке највишег врха Златибора због густе магле готово и да се не виде из подножја скијалишта.

Нешто мање снега има и у туристичком центру Златибора. Екипе комуналног предузећа јутрос су прочистиле путеве, на којима због мрза местимично има леда, али су правци према свим селима проходни.

Падало је ноћас и на Тари где тренутно има око пет центиметара снега.

Снег се већ топи у Пироту

Pirot jutros

Пирот јутрос

Упркос падавинама, сви путеви у Пиротском округу су проходни. Снег је расквашен и од јутрос је почео да се топи. Екипе ЈП Комуналац у Пироту су спремне за зиму, а на залихама имају 60 тона соли.

Са Аутобуске станице у Пироту добили смо информацију да нема отказаних полазака аутобуса ни на једној линији И да нема кашњења аутобуса.

У ивањичком крају десет центиметара снега

У вишим пределима ивањичке општине снег је нападао преко десет центиметара, а забелео се и на градском подручју.

Sneg u ivanjičkom kraju

Снег у ивањичком крају

Из службе за одржавање путева у овој вароши сазнали смо да су све деонице проходне, али се возачи позивају на максималан опрез за воланом јер у висинским зонама има у траговима снега и леда на саобраћајницама.

Посебно се апелује на возаче који крећу у правцу планина Голија, Мучањ и Јавор да ауто-опрему и брзину кретања прилагоде зимским условима саобраћаја.

Без падавина у Београду у наредних седам дана

– У току пре поднева снежних падавина било је на југоистоку, југозападу и југу земље. До краја дана очекује се престанак падавина – наводи за „Блиц“ Горан Михајловић из РХМЗ.

Sledi čišćenje: Sneg na automobilima u Nišu

Следи чишћење: Снег на аутомобилима у Нишу

Јутро у Војводини је ведро и сунчано, а слично је и у Београду. Не рачунајући планине, температура се креће око минус један и минус два степена.

У овим деловима Србије данас се не очекују падавине и требало би да се задржи сунчано време.

 

– Снега у Београду неће бити ни у наредних седам дана – каже Михајловић.

Сутра у Србији неће бити падавина. Како наводе метеоролози, јутро ће бити хладно, уз слаб и умерен мраз. Јутарња температура кретаће се од минус осам до минус два. Током дана преовладаваће суначно време, уз температуру од нула до пет степени.

Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо