ЗАБРАНА ЗА ВОЈНИ КАМП ЗА ДЕЦУ Полиција касно синоћ ушла у камп на Златибору и ЗАТВОРИЛА ГА | Жиг Инфо

ЗАБРАНА ЗА ВОЈНИ КАМП ЗА ДЕЦУ Полиција касно синоћ ушла у камп на Златибору и ЗАТВОРИЛА ГА

Полиција је касно синоћ ушла у омладинско-патриотски камп на Златибору, где су у војним униформама млади претходних дана, по узору на руске кампове учили разне војне вештине и баратали репликала оружјем – и затворила га.

– Камп на Златибору више не постоји – потврдио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и објаснио да је дао налог за његово распуштање због могуће злоупотребе деце и узнемирења јавности.

Како је додао, приоритет је да деца буду безбедна и да се безбедно врате кућама.

– То је и учињено. У овом тренутку у току су завршне фазе расклапања тог кампа, тако да он више не постоји – закључио је Стефановић.

Ту информацију за „Блиц“ је потрврдио и Жељко Вукелић, организатор овог кампа, који је претходних дана у јавности изазвао опречне реакције.

– Десило се што се десило. Добили смо забрану од ужичке полиције. Они су касно синоћ, око 22 сата, дошли до кампа, и тражили да га затворимо – рекао је Вукелић.

Како је навео, одржавање кампа је иначе било пријављено полицији као јавни скуп, „све по законима ове земље“.

Вукелић је казао и да је двадесетак полицајаца синоћ око 22 сата дошло до кампа, да су се деца која у њему бораве уплашила.

– Још увек смо овде, полако се пакујемо – каже он за „Блиц“.

Вучић: Држава то неће толерисати

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да оно што се збивало на Златибору у дечијем војном кампу, нама као земљи није потребно и поручио да држава то неће толерисати.

– Ма колико било непопуларно то није Србија будућности, није Србија каквом желимо да се поносимо. Родитеље молим да када то и раде, не раде у униформама. А то су дивна деца, сутра могу и да буду добри војници, али зна се кад је време за војску, кад за учење и школу – рекао је Вучић и додао да о неодговорним политичарима, који су то организовали, не жели да говори:

– Замислите шта би радили да су на власти, сачувај ме боже такве државе – рекао је Вучић.

Овај камп на Златибору, који је требало да буде затворен у недељу, у жижу јавности је дошао пре неколико дана. Наиме, у њему су деца и млади до 24 године учили сналажење у природи, орхентиринг, али и да рукују репликама оружја, експлотивним направама у виду петарди…

Камп су организовале српске и руске ветеранске и патриотске групе. Иначе, овакви кампови нису непознаница у Русији.

Л. Гедошевић  Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо