„ЗАКЉУЧАЈТЕ СВЕ РУЖНЕ ТОАЛЕТЕ“ Ову наредбу добили су у болницама и домовима здравља | Жиг Инфо

„ЗАКЉУЧАЈТЕ СВЕ РУЖНЕ ТОАЛЕТЕ“ Ову наредбу добили су у болницама и домовима здравља

Министарства здравља проследило је допис директорима домова здравља и болницама да све тоалете „нарушеног изгледа“ закључају.

У упутству, који је потписао државни секретар, др Берислав Векић стоји: „Обавезујемо Вас да све тоалете и купатила у Вашој установи који нису реновирани и који су нарушеног изгледа закључате до завршетка реконструкције“.

У Министарстрву здравља за „Блиц“ објашњавају да допис јесте послао државни секретар, др Векић директорима београдских установа из разлога што је намера да се уради пресек до сада обављених радова и шта у наредном периоду треба још да се уради.

Primer toalteta u jednoj od dečijih bolnica u Srbiji

Пример тоалтета у једној од дечијих болница у Србији

– Државни секретари добили су налог да прво обиђу београдске здравствене установе и да направе пресек шта је и како урађено и шта још треба да се уради, јер је издвојено 250 милиона динара ове године за те намене. Исто тако, радови ће почети одмах по завршетку тендера, који треба да се окончају у току следеће недеље – кажу у овом министарству.

Такође, истичу да је нормално да тоалети који се реновирају треба да буду затворени до окончања радова, пре свега из безбедносних разлога.

WЦ шоље уместо „чучаваца“

Директор Дома здравља у Нишу Милорад Јеркан потврдио је данас да је та здравствена установа добила упутство Министарства здравља о затварању тоалета који нису технички исправни.

Он је агенцији Бета рекао да та здравствена установа има свега два три таква тоалета и то у сеоским амбулантама.

– Ти тоалети ће наредних дана бити санирани, а уместо „чучаваца“ биће постављене wц шоље. Тај посао биће завршен за три до четири дана – рекао је Јеркан.

Према његовим речима свих 110 тоалета у централном објекту је у добром стању, а у добром стању су и тоалети у преостале 64 амбуланте у селима.

Он је подсетио да је 15. фебруара кренула комплетна реконструкција Дома здравља у Нишу и да ће радови трајати до 1. јула.

Министарство здравља, додао је Јеркан, обезбедило је за реконструкцију 110 милиона динара.

Соња Тодоровић  Бета/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо