ЗАНЕМЕО ОД ШОКА! У СЕКУНДИ ЈЕ ОСТАО БЕЗ СТАДА: Миленко пустио овце на испашу, неколико секунди касније затекао је ЈЕЗИВ ПРИЗОР! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) | Жиг Инфо

ЗАНЕМЕО ОД ШОКА! У СЕКУНДИ ЈЕ ОСТАО БЕЗ СТАДА: Миленко пустио овце на испашу, неколико секунди касније затекао је ЈЕЗИВ ПРИЗОР! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Миленко Јефтић из Белог Потока у само једном дану остао је без целог стада оваца.

Наиме, на ливадама недалеко од села, где су биле на паши, чопор вукова заклао је 23, од укупно 24 овце, колико их је било у стаду, наводи Књажевацинфо.

“Овце су биле на паши и вукови су наишли и подавили их. Било је 24 комада, једна је остала жива, остало је све страдало. То је чиста сврљишка раса. Штета је велика. Добијао сам по 100 евра по комаду, али нисам хтео да их продам,“ прича Миленко.

Општина Књажевац решила је да притекне Миленку у помоћ, како би могао да настави да ради.

“Општина Књажевац је ту да помогне својим пољопривредницима. Овом домаћинству даћемо онолико грла колико је угинуло, с тим да нећемо тражити повраћај, како је то по конкурсу. Они живе од сточарства и ово је велика катастрофа“, истиче Марко Стојановић, помоћник председника општине.

 

Како би се спречиле овакви и слични догађаји, ловачка удружења сваке године организују хајке на предаторе, додаје Стојановић.

“Вук је у неку руку и добар за ловиште, храни се болесном, или рањеном дивљачи, али овакве немиле сцене се дешавају. Сваке године правимо хајку и на шакале и на вука, годишње се одстрели од 40 до 50 вукова.“

Радници Ловачког удружења помогли су да се на белопоточким пашњацима пронађу угинула грла оваца и адакватно укопају. Како су и чиме гоњени, вукови доспели надомак насељеног места, усред лета, за сада остаје енигма.

Курир.рс/Књажевацинфо

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ПОБЕГЛИ СА МИТИНГА Поједини Грочани отишли до Арене и вратили се назад, нису хтели да присуствују конвенцији Александра Вучића

Јуче је у београдској Арени одржана конвенција председничког кандидата Александра Вучића. Београд је био преплављен аутобисима из свих крајева Србије. Коментари Коментари