ЗАВРШНИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ПЛЕСНОГ СТУДИЈА „AB DANCE“ | Жиг Инфо

ЗАВРШНИ ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ПЛЕСНОГ СТУДИЈА „AB DANCE“

(Фото: Снежана Недић)

У Центру за културу „Владо Дивљан“ одржан је традиционални балетски концерт студија „AB Dance“, којим је обележен крај још једне успешне плесне сезоне и том приликом су додељене и дипломе ученицима.

На концерту су учестовали балетски играчи из Гроцке, Вишњице, Врчина, Вишњичке бање, Рипња, Вождовца и Београда, који су на сцени „Стаменковић“ одржали ове године два концерта и показали зашто су током ове плесне сезоне на домаћим и светским такмичењима освојили 13 златних медаља, од којих су две златне медаље са највећег плесног такмичења ХV Светске олимпијаде у Москви и три са Међународног балетског такмичења одржаног у Риминију.

(Фото: Снежана Недић)

(Фото: Снежана Недић)

Интерпретирајући кореографије балетских педагога Анђеле Брчкало, Иване Лазић и Анђеле Смиљковић, и у костимима, креацијама костимографа Кристине Вучковић, малишани млађих група су дочарали покретом свет из бајки, док су плесачи старијих група, уз захтевније кореографије, приказали са чиме се сусрећу током одрастања.

(Фото: Снежана Недић)

(Фото: Снежана Недић)

И овај пут је својим глумачким интермецом Сандра Арсенијевић дала повода за размишљање свима у публици, а и самим учесницима, док је у костимима Јеле пчеле и осе Босе приказала данашње тинејџере, њихове погледе на свет и како проводе слободно време.

Плесни студио „AB Dance“ је и овом приликом показао хуманост прихвативши учествовање у хуманитарној акцији прикупљања помоћи за двојицу дечака Јована Станковића и Филипа Рикића како би наставили са лечењем. Свако ко је могао донирао је средства како би се ова два дечака излечила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Снежана Недић)

(Фото: Снежана Недић)

Коментари

Коментари


Препоручујемо