ЗБОГ ЊЕ ЈЕ ДОБИО БАТИНЕ: Професор из Ковачице претучен јер је колегиницу назвао наркоманком! | Жиг Инфо

ЗБОГ ЊЕ ЈЕ ДОБИО БАТИНЕ: Професор из Ковачице претучен јер је колегиницу назвао наркоманком!

Полиција је јуче ухапсила Леонарда Пастора (29) из околине Панчева који се сумњичи да је 31. августа претукао професора гимназије из Ковачице Горана Херлинга, а шефица бироа за сарадњу с медијима МУП-а Биљана Поповић – Ивковић је изјавила да мотив тог напада није политичке природе, већ да је у питању приватни сукоб.

Ивковић је рекла да је полиција брзо и ефикасно идентификовала и ухапсила осумњиченог и да је против њега поднета кривична пријава због тешких телесних повреда које је нанео професору Херлингу.

„Због бројних спекулација у јавности, морам да кажем: Херлинг је заправо обмануо јавност износећи у медијима како су то наводно учиниле фашистичке групе, политичке организације, политички неистомишљеници и слично. Овде је реч искључиво о приватном сукобу. Професор Херлинг је дошао у сукоб са својом колегиницом у гимназији у којој ради, вређао је и омаловажавао и потом је њен младић решио да се обрачуна са њим и то је комплетна истина“, рекла је Ивковић.

Како каже, полицији треба дозволити да ради свој посао и скандалозно је то што се у последње време истрага води у медијима.

„Посао полиције је да пронађемо, идентификујемо и ухапсимо осумњиченог, а у овом случају се просто створило плодно тле за спекулације како политика опет стоји иза овог случаја. То је приватни сукоб и осумњичени ће бити процесуиран“, навела је Ивковић.

Иако су Херлингови пријатељи, па и он сам, сумњали да је Херлинга претукла група фашиста или људи различитог политичког става који износи на свом блогу, мотив бруталног обрачуна био је тај што је наводно Херлинг вређао своју колегиницу Александру Мијаиловић, професорку филозофије у зборници тог истог дана, називајући је наркоманком.

Она се пожалила свом дечку Леонарду Пастору, који му је исте вецери покуцао на врата, а Херлинг је изашао са бејзбол палицом.

Дошло је до туче, а професор је задобио тешке повреде главе и збринут је у панчевачкој болници због потреса мозга.

Професор је раније за тврдио да су у питању била чак три нападача.

„Чуо сам куцање, обично и отворим, често се ради о мојим ученицима, али ми је инстинкт рекао да неšшто није у реду, па сам понео и бејзбол палицу“, рекао је професор.

„Нагрнули су на мене, бар њих тројица, колико сам видео у том тренутку. У болници ми је речено да сам ударен теšким металним предметом и да ми је глава сва исечена“, испричао је за Херлинг, тврдећи да је узрок напада његово ангажовање против власти у Ковачици, као узбуњивач и нестраначка личност.

Том приликом је и додао да је то био и разлог због чега је школски одбор променио једногласну одлуку да га изаберу за в.д. директора школе.

 

(tanjug)

Коментари

Коментари


Препоручујемо