ЗЕЛЕНАШ И ЊЕГОВА ЖЕНА ОЈАДИЛИ СИРОМАХЕ Давали паре на камату, па им узимали чекове социјалне помоћи | Жиг Инфо

ЗЕЛЕНАШ И ЊЕГОВА ЖЕНА ОЈАДИЛИ СИРОМАХЕ Давали паре на камату, па им узимали чекове социјалне помоћи

Зоран Коцић из Прокупља ухапшен је због сумње да се бавио зеленашењем, док је његова супруга Мирјана, иначе радница прокупачке поште, осумњичена да је злоупотребом положаја починила проневеру.

Супружницима је одређен притвор до 30 дана, а на истрази која је покренута против њих раде инспектори из посебног одељења за сузбијање корупције, као и посебно одељење Вишег тужилаштва у Нишу.

Малверзације

Како пише Курир, Коцићи су новац на камату давали социјалним случајевима, да би дугове потом наплаћивали малверзацијама с поштанским бланко налозима за исплату новца.

– Сумња се да је Зоран позајмљивао новац корисницима социјалне помоћи, дечјег додатка и осталим најугроженијим грађанима. Њих је, како се сумња, потом приморавао да му као гаранцију да ће вратити дуг дају на увид решење о социјалним примањима, потписане бланко налоге за исплату новца, као и личне карте. Новац је потом подизао уз помоћ супруге, која је шалтерски службеник у прокупачкој пошти – казао је за Курир добро обавештен извор.

Корист

Према незваничним информацијама, супружницима се на терет ставља да су вршњем кривичних дела стекли противправну имовинску корист у износу од чак 60.000 евра.

– Коцићи су под лупом истражних органа већ дуже време, а претресом њихове куће пронађена је и свеска у којој су сви подаци о дужницима. Како је истрага одмицала, појавили су се и докази да су они подизали новац од социјалне помоћи особама које тренутно нису у Србији. Тај део предмета, међутим, и даље није окончан, већ је истрага у току – казао нам је извор близак истрази.

Тридесет дана иза браве због сведока

Осумњиченим супружницима је, како „Курир“ незванично сазнаје, одређен притвор због постојања околности да би боравком на слободи утицали на сведоке и поновили кривично дело. Како сазнајемо, у даљем току истраге биће саслушано и неколико оштећених корисника социјалне помоћи.

Курир/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо