ЗНА СЕ КО КОСИ А КО ПАРЕ НОСИ Плаћено „волонтирање“ одржавања јавних површина у Гроцкој | Жиг Инфо

ЗНА СЕ КО КОСИ А КО ПАРЕ НОСИ Плаћено „волонтирање“ одржавања јавних површина у Гроцкој

Како се наводи из Инфо службе , јуче је Градска општина Гроцка обезбедила је раднике који су покосили траву, посекли шибље и грање које је отежавало саобраћај у улици Светозара Марковића у Врчину, на потезу од центра до старе школе у Рамницама.

Радове је обишао члан већа општине Гроцка Зоран Којић, који је овом приликом истако да је комунална општинска инспекција интензивирала инспекцијску контролу одржавaња растиња испред дворишта и домаћинстава у свим насељима на територији општине Гроцка, наводи се у саопштењу Инфо службе ГО Гроцка.

Међутим, судећи по објављеној документацији ЈП „Дирекције за изградњу ГО Гроцка“, посао „Чишћење паркова и зелених јавних површина на територији општине Гроцка“ и „Кошење зелених површина на територијиопштине Гроцка“ плаћен је више пута у току године у износу од преко 30 000 евра.

Наиме, још крајем јуна 2016. године Жиг Инфо је писао о „волонтирању чланова СНС-а  у насељима на територији општине Гроцка у „акцији“ кошења траве и чишћења дечијих паркова и јавних површина.

И тада, према документацији ЈП „Дирекције за изградњу ГО Гроцка“, у априлу 2016. године, из буџета општине издвојено је 27 000 евра за делатности „Чишћење паркова и зелених јавних површина на територији општине Гроцка“ и „Кошење зелених површина на територији општине Гроцка“

ОПШИРНИЈЕ- ОВДЕ

Исто тако, непосредно пре ове акције од јуче, „волонтирања“ кошења и уређења јавних површина, из Дирекције Гроцке је такође обављена јавна набавка за ову услугу.

Подсетимо се, највише „победа“ на јавним набавкама односи предузеће ДТ „Градитељ“ о којем је Жиг Инфо писао још у октобру прошле године, за које постоји основана сумња да се налази у индиректној вези председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића, тачније у рукама његове ћерке Јелене.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић,

насловна фото: Илустрација- Грочански патриоти

Коментари

Коментари


Препоручујемо