Почетна » Одржана седница СГО Гроцка, Дејан Влашковић нови заменик председника

Одржана седница СГО Гроцка, Дејан Влашковић нови заменик председника

од admin
0 коментар

 Данашња седница имала је 8. тачака Дневног реда. Поред избора за заменика председника ГО Гроцка, одлучивало се о предлогу конкурса за именовање директора ЈП „За развој Општине Гроцка“, као и за директора ЈП „Зеленило и пијаце“. Остале тачке Дневног реда си биле протокуларне, односно одлучивало се о усвајању записника са прошле седнице, престанку мандата одборника и разно.

На почетку седнице СГО Гроцка, председница Скупштине Душица Мемаровић позвала је одборнике да минутом ћутања одају почаст преминулом одборнику Рикију Лугоњићу. Затим је требало да се изгласа записник са прошле седнице, међутим за реч се јавио одборник Блажо Стојановић, који се извинио што не може да говори под тачком разно, већ ће морати на самом почетку да говори о неким проблемима. Стојановић се осврнуо на проблем цене воде грађана Болеча, за коју и даље тврди да је нереално висока. Поново је Стојановић покренуо и питање Спортске хале у Гроцкој, као и питање биоскопа који је већ одавно требао бити завршен.

Стојановићу је реплицирао председник ГО Гроцка, Драган Пантелић који је изјавио да у Гроцкој постоје две цене за воду, једна за пијаћу, друга за техничку. Што се тиче Спортске хале, Пантелић је поновио што је рекао и прошли пут, односно да се тај проблем решава са градом Београдом. За биоскоп у Гроцкој, како је навео председник , дошло је до застоја због пројекта који није, како је речено, у складу са стварним стањем, те се ради нови пројекат. 
Стојановић и Пантелић су више пута излазили за говорницом, реплицирајући један другом. Председница Скупштине Душица Мемаровић није прекидала говорнике, иако је за то постојао разлог.

Након пола сата од почетка седнице СГО Гроцка, одборник СПС-а Ђорђе Станојевић се јавио за реч и дао на предлог да се ода минут ћутања за све жртве страдале у НАТО бомбардовању 1999. године, с обзиром да је данас годишњица.

Тајним гласањем , са 30 глсова ЗА и 2 ПРОТИВ за заменика председника ГО Гроцка изабран је Дејан Влашковић из Калуђерице. Интересантно је да председник Гроцке, Драган Пантелић није образложио постављење свог заменика. Председница Скупштине, Душица Мемаровић није ни предложила расправу о избору заменика председника ГО Гроцка, већ је само саопштила одборницима да се материјал (ЦВ и предлог председника) налазе у Скупштинском материјалу који су добили претходно.

Новоизабрани заменик председника Дејан Влашковић је у свом експозеу похвалио председника Србије, Александра Вучића, као и његову борбу против невидљивог непријатеља.  Влашковић је, такође, позва грађане да се вакцинишу..

Погледајте видео са данашње седнице:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар