Почетна » Обећање за обећањем и опет „редовне“ саобраћајке на овој деоници у Гроцкој

Обећање за обећањем и опет „редовне“ саобраћајке на овој деоници у Гроцкој

од admin
0 коментар
viber image 2021 05 31 13 55 37

 У претходних двадесетак година, због повећаног саобраћаја на овом пешачком прелазу десило се безброј случајева саобраћајних несрећа, чак и са смртним исходом. Наиме, возачи на овом делу пута обично возе непрописном брзином те не успевају да се на време зауставе када пешак прелази овај прелаз. Најгоре је што у овим саобраћајним несрећама највише страдају деца. Ништа мање није ни класичних „чукања“ аутомобила или других превозних средстава.

Данас је поново дошло до судара два превозна средства, аутомобила и аутобуса. Причињена је мања материјална штета и на срећу нема повређених.

viber image 2021 05 31 13 55 37

Мештани: Обраћали смо се безброј пута, нико не реагује

Како су на овој деоници пута несреће учестале, мештани овог дела Гроцке затражили су више пута  претходних година од надлежних да се на овом месту постави семафор. Према њиховим речима, обећање да ће нешто учинити стизало  је безброј пута.  Последње обећање стигло је од садашњег председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића који је на последњој седници Скупштине општине изјавио да је у плану решавања проблема те и сличних улица, такозваних црних тачака. Након ове изјаве, примећене су патроле полиције са камерама за снимање брзине кретања возила, али од трајног решења још ништа конкретно.

-Невероватно је којом брзином пролазе возила на овом делу пута. Пар пута сам видео својим очима како пројуре и Ластини аутобуси. Као да је ово Аутопут. Проблем је још већи од како су проширили улицу Васе Чарапића која се овде укршта са Смедеревцем те је сада значајније већи проток саобраћаја. Притом Васе Чарапића нису ни обележили сигнално како треба. Могло би да се постави и неки лежећи полицајац, каже за Жиг Инфо Ненад Панић, мештанин овог дела Гроцке.

 УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО (Архива- аутомобил који је, за сада из непознатих разлога, нагло скренуо и замало покосио мајку са децом)

 

За Жиг Инфо: Жељко Маторчевић  

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар