Почетна » За председника Гроцке, водоснабдевање је задовољавајуће, док су у Врчину рестрикције

За председника Гроцке, водоснабдевање је задовољавајуће, док су у Врчину рестрикције

од admin
0 коментар

Ситуација са водоснабдевањем на целој територији општине Гроцка је задовољавајућа осим у насељу Врчин где су уведене рестрикције, изјавио је председник општине Гроцка Драган Пантелић за beograd.rs

Према његовим речима данас су у сарадњи са Градом Београдом у овом делу општине стигле четири цистерне са водом за пиће које ће обилазити делове Врчина.

– Преговарамо тренутно са једним приватним водоводом како бисмо премостили недостатак воде у овом делу општине док се трајно не реши проблем водоснабдевања у изградњом система Макиш-Младеновац у марту следеће године. Овај приватни водовод покрива око 300 домаћинстава, а пошто има још један бунар потребно је да Градски завод за заштиту здравља да одобрење да се он стави у функцију. Очекујемо да у току дана добијемо ту информацију. Овај проблем није настао ове године, присутан је у летњим месецима и обично се јавља у јулу и августу, али је због ових високих температура већ сада актуелан –   рекао је Пантелић.

Он је апеловао на грађане да наменски и рационално троше воду како би сви делови Гроцке имали редовно водоснабдевање.

Подсетимо се, мештани Врчина већ два дана заредом протестују због несташице воде. Како кажу, поједина домаћинства немају ни по десет дана воду. Јуче се директор водовода обратио „протестантима“ и рекао да ће водоснабдевање Врчина бити стабилизовано за 15. дана. Мештани Врчина нису добили одговор како ће до тада премостити проблем, те су своје незадовољство исказали блокирањем петље Аутопута. Незадовољни грађани су блокирали аутомобил директора водовода, како му не би дозволили да оде из Врчина док не реши проблем са водоснабдевањем. Такође, према информацијама Жиг инфа, несташице воде нису само у Врчину већ и у Гроцкој и Заклопачи.

ОПШИРНИЈЕ – ОВДЕ

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Илустрација-фотошоп

Можда ти се свиди

Оставите коментар