Почетна » Запослени у ЈП „За развој ГО Гроцка“ имају просечну плату 82 хиљаде динара!

Запослени у ЈП „За развој ГО Гроцка“ имају просечну плату 82 хиљаде динара!

од admin
0 коментар

 Жиг инфо је затражио од свих Јавних предузећа на територији ГО Гроцка да нам доставе, по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја, списак свих имена радника који су запослени по било ком основу, са описом радног места и висином плате, како би дошли до тачних података колико је таквих „партијских кадрова“.

Први такав допис послат је ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка. Затим је из овог предузећа стигао одговор тумачећи овај Закон, на само њима познат начин, односно водовод је одбио да нам пошаље такву информацију, већ је само послао укупан број запослених радника.

Један за другим, ређали су се готово идентични одговори из осталих јавних предузећа у Гроцкој. Тачније, у копирај-налепи варијанти сва јавна предузећа у Гроцкој су навела да не могу да нам пошаљу имена запослених, јер по истом Закону штите њихов идентитет.

Жиг инфо је, због недобијања одговора, односно избегавања достављања тражених информација од јавног значаја, поднео жалбу Поверенику. 

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, донео је ипак  решења по жалби Жиг инфа у којима се налаже да у року од пет дана, сва јавна предузећа, доставе тражене информације у којима је садржан списак свих запослених.

Тако је на адресу Медијског центра „Жиг инфо“ почела да пристиже документација свих запослених у јавним предузећима, укључујући и ГО Гроцка. Међутим, прва анализа указује да ниједно предузеће није открило све своје запослене.

Данас објављујемо списак запослених у ЈП „За развој ГО Гоцка“, са висином примања. Према документацији која нам је послата из овог предузећа, наводно, у њему је на дан 18.11.2020. било запослено 13. лица, од тога 12. на неодређено и један на одређено, као и једно лице на уговору о делу.

Уместо тадашње директорке Руже Мркић, данас је на челу са платом од 156 564,75 динара Борко Бали, близак пријатељ бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. На овом списку радника, према сазнањима Жиг инфа не налазе се још два радника. Када се саберу све плате и поделе са укупним бројем запослених, према добијеном списку,  просечна плата запосленог у овом предузећу je 82 000 динара. Такође, на овом списку радника се налази доста страначких активиста СНС-а.

Погледајте детаљан списак:

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар