Почетна » Bakina pita je zlata vredna, a još kad vam čujete da je sa domaćim korama! (RECEPT) (VIDEO)

Bakina pita je zlata vredna, a još kad vam čujete da je sa domaćim korama! (RECEPT) (VIDEO)

од admin
0 коментар
foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Koristite ih svaki dan, a ne znate da se u njima nalazi govedina, iako nisu za jelo! (FOTO) (GIF)

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Ako želite da napravite domaću pitu, a niste baš majstor za razvlačenje klasičnih kora, napravite pitu sa korama od lisnatog testa. Sa jako malo sastojaka, ova pita je stvorena da se zavoli na prvi zalogaj. Isprobajte i postaće vam omiljena.

Sastojci:

Testo:

15 g kvasca
200 ml jogurta
100 ml mleka
1 kašičica šećera
2 jaja i 1 žumance
600-700 g brašna
So

foto: Bakina kuhinja

Fil:

1 praziluk
50 ml ulja
200 g tvrdog sira
200 gr margarina
So

Biber

Suvi začin
3 čena belog luka

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kvasac potopiti u mlako mleko, dodati jaja šećer, jogurt, brašno ,so i zamesiti glatko testo, ali ne mnogo tvrdo i pustiti da odstoji 30 minuta. Praziluk iseći na tanke kolutiće i propržiti na ulju, dodati začin, biber, beli luk i so. Kad naraste, testo obraditi rukama i odvojiti 9 loptica.
Prvu lopticu razviti na veličinu 24 centimetra, pa premazati je otopljenim margarinom. Staviti u podmazanu tepsiju. Razviti drugu i treću lopticu koju isto tako treba premazati i stavljati jednu preko druge.

Na treću koru koju ste namazali dodajte pola izdinstanog i izmrvljenog proprženog praziluka. Zatim opet razviti tri kore i namazati margarinom i na treću dodati drugu polovinu luka i sira. Razvijati i mazati i ostale tri kore i staviti preko nadeva. Koru na vrhu premazati margarinom i umućenim žumancetom. Ostaviti 15 minuta da malo naraste i peći na 180 stepeni .

Za više detalja pogledajte video:

(Espreso.rs)

Espreso.RS | Izvor Vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар