Почетна » САОПШТЕЊЕ ЖИГ ИНФА: Пуцајте, ми се и даље бавимо новинарством

САОПШТЕЊЕ ЖИГ ИНФА: Пуцајте, ми се и даље бавимо новинарством

од admin
0 коментар

Наиме, Доловац  је разрешила дужности заменика јавног тужиоца Миловановића који од самог почетка прати овај случај, пошто је првостепена пресуда нападнута са четири жалбе одбране на Апелационом суду.

Ова првостепена пресуда донета је пре два месеца, у којој се се осуђује бивши председник Гроцке и истакнути члан Српске напредне странке Драгољуб Симоновић, полицајац Владимир Михаиловић и Александар Маринковић на укупно 12 и по година година затвора.

Према до сада познатим информацијама, јавна тужитељка Доловац је без икаквог образложења донела одлуку за ослобађање вршења дужности заменика јавног тужиоца Предрага Миловановића, иако не постоји обавеза да се ослободи вршења дужности заменика тужиоца већ је Законом о Државном већу тужилаца прописано да се може ослободити вршења функције заменика јавног тужиоца за време обављања функције у Државном већу, на основу одлуке Државног већа.

-„Надам се да нећете постхумно да нам додељујете награде, јер заиста је такво стање, таква ситуација“, рекао је уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић на додели награда за истраживачко новинарство 2019. године.

Та порука је тада многима била несхватљива, међутим, данас се јасно може видети њена јачина и истинитост. Због тога, оваква одлука државног тужиоца Загорке Доловац је очекивана.

Шта очекивати од државе чији председник обећава, након хапшења осумњичених, да ће врло брзо обићи Гроцку, а да то још није учинио? Шта очекивати од државе у којој, према новинарима које пребију и запале кућу, и даље их не поштују? Шта очекивати и од међународне заједнице која све ово надгледа, а ћути?

Јавност у Србији не би требало да зачуди да ће, можда, председник Вучић у наредном периоду „замолити“ државну тужитељку да преиспита своју одлуку, а да ће то она да прихвати. То је већ виђено у оваквој држави.

Пристисци на Жиг инфо су приметни и на локалу у последњем периоду. Институције и даље жмуре на притиске и пријаве Жиг инфа. Поставља се и питање зашто се није покренуо још неки поступак против бившег председника Драгољуба Симоновића? Ако  нема одговорности, зашто пријаве нису одбачене?

Вероватно да Симоновић има доста доказа против садашње власти, те је она немоћна да спроводи Законе Републике Србије.

Једно је сигурно,  новинари Жиг инфа, укључујући и колегу Милана Јовановића и даље ће наставити да раде свој посао часно и поштено.

 

Редакција Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар