Почетна » Грујичић: За један дан у болницу примљено четворо деце с психичким проблемима

Грујичић: За један дан у болницу примљено четворо деце с психичким проблемима

од Други Пишу
0 коментар

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да је након трагедије у Основној школи „Владислав Рибникар“ у којој је 3. маја убијено осморо ученика и радник обезбеђења, а рањено шесторо и наставница, повећан број деце која се жале на психичке проблеме.

Грујичић је за телевизију Пинк изјавила да је за само један дан на одељење дечје неуропсихијатрије у Београду примљено четворо деце, двоје које је желело да се убије, и двоје које је хтело да убије неког.

Она је рекла да Министарство здравља спрема мобилне екипе које ће у школама држати предавања и отворити разговоре „о свим врстама зависности“.

„Да се по школама крене да прича о свим врстама зависности, и од телефона, и од игрица, и наркотика, и дувана“, рекла је Грујичић.

Додала је да је потребно заинтересовати децу за ваннаставне активности.

Престаните да позивате на насиље на мрежама

Министарка је позвала да се престане позивати преко друштвених мрежа на насиље, и навела да су они који пишу такве поруке „најобичније будале“.

„Они који позивају на било какво насиље, то су све будале, и одрасли и деца. Ако не можеш нешто лепо да напишеш о себи или другима, онда ћути, и немој мрзитељске поруке слати по мрежама“, рекла је Грујичић.

Шеф Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић изјавио је да ће и најмање претећа порука на друштвеним мрежама бити проверена до краја, а то укључује утврђивање локације емитовања, претрес и хапшење.

У МУП-у Србије јуче су рекли да је полицији последњих дана пријављено више од 120 догађаја због претњи ученика, као и објављивања непримерених садржаја на друштвеним мрежама.

Србију су прошле недеље потресла два масовна убиства у само два дана. У среду, 3. маја, је К.К. (13), ученик седмог разреда ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, ватреним оружјем усмртио осморо ђака и школског чувара, а ранио још седам особа.

Наредног дана је У.Б. (21) најпре пуцао у селу Дубона, а затим у Малом Орашју и селу Шепшин код Младеновца. Усмртио је осам особа, а ранио 14.

foto Pixabay/MireXa

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар