Почетна » КАКАВ ЛИ ЋЕ ТЕК ЈАРБОЛ БИТИ? Болечани гласају под поцепаном државном заставом

КАКАВ ЛИ ЋЕ ТЕК ЈАРБОЛ БИТИ? Болечани гласају под поцепаном државном заставом

од admin
0 коментар

Грб и застава Републике Србије не смеју се употребљавати ако су оштећени или су својим изгледом неподобни за употребу, већ се повлаче из употребе.

Бар тако гласи у Закону о изгледу и употреби грба, заставе и Химне Републике Србије. Међутим на гласачком месту у Болечу, истакнута је застава Србије која је скроз подерана.

Иначе, према подацима Цесида до девет сати у Београду гласало 3,9 одсто бирача, што је најнижа излазност у протекла три изборна циклуса.

Биралишта су отворена у 7 часова, а биће затворена у 20 сати, до када траје и реликт прошлости, предизборна тишина, током које је забрањено истицање симбола на бирачким местима и у пречнику од 50 метара од бирачког места.

У Априлу прошле године, Новости су објавиле да ће у Београду ће ускоро бити постављен јарбол висине преко 100 метара, на коме ће се вијорити српска тробојка.

Како се наводило, Стуб ће бити постављен на усћу Саве у Дунав и требало би да, због своје висине, буде видљив из готово свих делова престонице.

Како се наводи, циљ овог подухвата је јачање култа заставе, а очекује се да се јарболи након престонице, појаве и у другим градовима Србије.

У Болечу данас, пак, све осим јачања култа заставе

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар