Почетна » ЛАЖА И ПАРАЛАЖА или ХВАЛИСАВИ ВОЈНИК комендија!

ЛАЖА И ПАРАЛАЖА или ХВАЛИСАВИ ВОЈНИК комендија!

од admin
0 коментар

Прва сцена

РЕДОВ

Пролеће 1999. По небу лету штуке лету авиони – бацају бомбе и жваке. Бомбе на недужни српски народ, жваке издајницима недужног српског народа.

Сав потресен а ионако, у Врховну команду недужног српског народа стројевим кораком ступа пешадинац Вулин Александар, ВЕС 111007.

Вулин: (Врховном офтамологу) Добар дан. Дошао сам да се цео ставим на страну недужног српског народа. Дошао сам да, даноноћно, кратковид и голорук, неустрашиво јуришам на непријатељске харијере, аваксе, Ф-116 и остале бомбардере, да виде мрски капиталисти, експлоататори човека по човеку и српски душмани чија мајка црну вуну преде и шта је српски војник!

Врховни офтамолог: Не може. Следећи!

Улази Филип Вишњић…

Друга сцена

Мајор

Цича зима 2014. Напољу пуца камен лети шодер, унутра бања.

У спа-центру београдског хотела Хајат, сав у маскирном бадемантилу, залегао пешадинац Вулин Александар, ВЕС 111007.

Вулин: (куца поруку на ајфону, свака му као у мајора Гавриловића) Другови и другарице радници, сељаци, поштена интелигенцијо, пензионери и остали социјални случајеви! Ви, ваше плате и пензије су спас наше Отаџбине! Ви немате више да бринете за своје животе – о њима ће бринути Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања. Врховна команда избрисала је све из прошлог ненапредног жутог стања, све оно што нас је довело на овај руб пропасти. Зато напред, у славу!

Врховни лифе цоуцх: Атомска слева!

У базен улази Тијана Ајфон…

Сцена трећа

ГЕНЕРАЛ-БАРОН

Дуго топло лето 2017. Озго упекла звезда, оздо безвезе.

Чекајући мигове на Пасуљанским ливадама, сав пред стројем српских див-јунака, пешадинац Вулин Александар (ВЕС 111007) евоцира успомене на славне дане херојске епопеје 1999.

Вулин: Те страшне 1999. нисам часио ни часа – даноноћно сам, кратковид и голорук, кидисао на харијере, аваксе, Ф-116 и остале стелт бомбардере. Прса у прса са стоструко надмоћнијим непријатељем, војевао сам и војевао, без сна, воде, смока и присмока, без одмора, и викендом и празником… Био сам спреман да дам свој живот, да погинем да бих показао српским душманима чија мајка црну вуну преде и ко је српски војник!

Пинокио: И онда!

Вулин: Онда сам пигинуо

Извор: Данас

Владимир Јокић

Можда ти се свиди

Оставите коментар