Почетна » ДАН МУП-а У НЕДЕЉУ: Низ манифестација и дружење с грађанима (ВИДЕО)

ДАН МУП-а У НЕДЕЉУ: Низ манифестација и дружење с грађанима (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 Дан Министарства унутрашњих послова Србије биће обележен у недељу, 16. јуна, низом манифестација које за циљ имају приближавање рада полиције грађанима, а програм је посебно прилагођен најмлађима.

Прослава ће почети традиционалним свечаним дефилеом чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије и Словачке Кнез Михаиловом улицом у 11.30 часова.

Припадници МУПа ће у недељу ће од 11 часова, на тактичко-техничком збору на Калемегдану, приказати вештине, опрему и возила која користе у свакодневном раду, а грађани ће имати прилику да се упознају и са превентивним пројектима које спроводи Министарство унутрашњих послова и методама рада различитих организационих јединица полиције.

Програм је посебно прилагођен најмлађима који ће уз дружење са полицајцима и бројне игре имати прилику да науче основе безбедности, а на штанду саобраћајне полиције и како се безбедно прелази улица.

Малишани ће моћи да се упознају и са улогом полиције, а уз асистенцију припадника Специјалне антитерористичке јединице имаће прилику и да се пењу на вештачку стену.

Старији суграђани имаће прилику да се упознају са техникама које се користе за расветљавање најтежих кривичних дела и идентификацији починилаца, попут отисака папиларних линија и газеће површине обуће.

Током одржавања манифестације на Калемегдану припадници Сектора за ванредне ситуације извешће вежбе гашења пожара, а посетиоцима ће припадници полиције приказати и бројне борилачке вештине.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да им се у недељу од 11 часова придруже на Калемегдану како би уз занимљив програм заједно прославили Дан МУП-а.

 

Тањуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар