Почетна » „НЕЋЕМО УКЉУЧИВАТИ ГРЕЈАЊЕ НИ ДА ЈЕ -20!“ Пола Србије има топле радијаторе у становима, а пола се СМРЗАВА

„НЕЋЕМО УКЉУЧИВАТИ ГРЕЈАЊЕ НИ ДА ЈЕ -20!“ Пола Србије има топле радијаторе у становима, а пола се СМРЗАВА

од admin
0 коментар

Док су у Београду најавили да ће почети са техничким топлим пробама система, у преводу – биће топлији радијатори, у већини градова у Србији топлане ће остати при свом ранијем ставу да је завршена грејна сезона. У Србији ће сутра бити хладно јутро са температуром од 0 до 8, што значи и да ће грађани наставити да сами догревају станове или ће се смрзавати.

 

 

Нишлије љуте на топлану

Радијатори у Нишу су хладни, иако је у 10 часова забележена температура 7 степени, а јутрос је било још хладније. Нишлије које користе централно грејање изнервирала је чињеница да ће им рачуни за струју бити знатно већи због нужног догревања јер је данима хладно, а централно грејање се свакако плаћа током свих 12 месеци.

– Градска топлана у Нишу упркос ниским температурама неће поново грејати кориснике, јер је већ започела ремонт постројења и то предузеће и без ремонта „правно“ не би могло да настави грејну сезону чак ни када би напољу било минус 20 – преноси Н1 изјаву директора тог предузећа Предрага Милачи

Исто и у Новом Саду
 
У новосадском Јавно комуналном предузећу „Топлана“ кажу да је проблем што је читав систем испражњен, те се кренуло у његов ремонт који је увелико у току. Да се данас донесе одлука да поново почиње грејање, требало би минимално пет дана да се систем само прогреје.
 
Грејна сезона траје до 15. априла и може да се продужи најкасније до 3. маја. Из овог предузећа напомињу да хладни радијатори псоле овог датума, иако је спољна температура ниска, нису ствар трошкова или чекања сагласности из Града Новог Сада, него да су у питању искључиво технички услови.
 
                                                ФОТО: НЕБОЈША РАУС / РАС СРБИЈА
 
Крагујевац: Креће грејање
 
Даљинско грејање у Крагујевцу ће, због неуобичајено ниских температура, бити покренуто у току дана. Тако је одлучено на колегијуму ЈП „Енергетика“, који је хитно сазван јутрос.
 
Како за „Блиц“ каже Милан Ћировић, директор овог предузећа, радници су већ кренули припремају инсталације у зградама, и већи део града ће данас имати топле радијаторе.
 
„То значи да ће сутра сви потрошачи имати топле станове. „Енергетика“ греје 20.000 домаћинстава, укупно 1,5 милиона квадратних метара, као и школе, обданишта и остале јавне установе“ – поручио је Ћировић.
 
Суботица: Завршили смо грејну сезону
 
У Суботици неће укључивати даљинско грејање због пада температуре. Према градској одлуци ЈКП „Топлана“ је завршила грејну сезону и неће поново до покретати систем
 
Нови Пазар: У току прање котлова, неће бити грејања
 
Иако је температура претходних дана у Новом Пазару била тек пар степени изнад нуле, радијатори у становима грађана који су прикључени на даљинско грејање, остали су хладни.
 
У Градској топлани кажу да су по завршетку грејне сезоне започели радове на одржавању котлова и да због тога нису у могућности да испоручују топлотну енергију.
 
– Ове године смо, због временских прилика, већ продужавали грејну сезону за пет дана. У међувремену је она завршена, после чега смо започели радове на хемијском чишћењу и прању котлова због чега нисмо у могућности да вршимо испоруку топлотне енергије – додаје Владимир Маринковић, директор тог јавног предузећа.
 
Станови у Шапцу, Бору и у Краљеву ТОПЛИ
 
Услед захлађења и пада температуре борска „Топлана“ јуче и данас у јутарњим и вечерњим сатима грађанима испоручује топлотну енергију. У граду Бору око 90 одсто станова и кућа је прикључено на даљинско грејање. У зависности од спољних темепратура  видеће се да ли ће и наредних дана бити потребе за грејањем станова.
 
Из истих разлога, Топлана у Шапцу је одлучила да покрене системе и радијатори су у овом граду топли.
 
У Краљеву су од недеље топли радијатори. Топлана из овог града одлучила је да укључи грејање због хладних дана. Како смо сазнали, грејање ће највероватније бити укључено до среде јер се тада очекује пораст дневне температуре.
 
Чачак греје иако је 30. априла завршена сезона
 
Јавно комунално предузеће за грејање у Чачку наставило је данас грејну сезону, иако је она завршена још 30. априла. Данас је у том граду у 11 часова измерено осам степени.
 
Група родитеља деце која похађају дечије вртиће у Чачку затражили су јуче отвореним писмом да се грејна сезона у вртићима настави због хладног времена и немогућности обданишта да укључе алтерантивно грејање..
 
ИЗВОР:www.blic.rs
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар