Почетна » Павловић: Мој штрајк глађу је уцена, а кад га власт најављује, онда је у реду

Павловић: Мој штрајк глађу је уцена, а кад га власт најављује, онда је у реду

од admin
0 коментар
Власница и директорка Канала 9 Маја Павловић, која је до недавно штрајковала глађу због, како је говорила, лоших услова у којима се та телевизија, а и многи локални медији налазе, рекла је у Новом дану да је у сталном контакту с РЕМ-ом и кабинетом председнице Владе Аном Брнабић и да се нада да ће сви проблеми које има та телевизија бити решени.
 
 
ФОТО:Н1
 
 
Након 23 дана, власница Канала 9 прекинула је 7. маја штрајк глађу, после састанка у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић. Иако јој нису испуњени сви захтеви, Павловић је изјавила да ће веровати институцијама да ће заједно радити на испуњењу спорних захтева. Иако до решења два спорна захтева нису дошли, представници организација произвођача фонограма Србије и СОКОЈА обећали су да ће у наредних 30 дана покушати да нађу решење проблема због којих је Маја Павловић штрајковала глађу.
 
„Ми смо у контакту с РЕМ-ом, Оливером Зекић, као и са кабинетом Ане Брнабић, у петак имамо састанак са представницима ОФПС-а (Организација произвођача фонограма Србије), након тога ћемо контактирати кабинет председнице владе. Ја се надам да смо врата отворили, да ћемо наћи прихватљива решења, и за те таксе“, оценила је Павловић.
 
Она је рекла и да се након штрајка глађу осећа добро и да нема неких видљивих последица неузимања хране 23 дана.
 
„Здравље ми није нарушено, нисам имала хроничних болести, да је било неких поремаћаја, вероватно би се до сада одразило на здравље“, рекла је.
 
На питање зашто се одлучила на тако драстичне мере, она је рекла: „То је јако озбиљна одлука, пуно смо разговарали пре него што смо се одлучили на тај потез, али нисмо могли да пронађемо други начин да скренемо пажњу на нас“.
 
Говорећи о састанку са премијерком, и критиком неких медија на њен рачун у вези са опхођењем према власници Канала 9, чији је штрајк глађу назвала „уценом“, Маја Павловић каже да су то „дупли аршини“.
 
„То су они дупли аршини. Јер када неко из власти спомене штрајк глађу, онда је то легалан вид борбе, а када неко други то ради, онда је то уцена“, нагласила је Павловић.
 
Она је, ипак, рекла и да је на састанку вођен дијалог, да су обе стране изнеле своје аргументе.
 
„…Суд би требало да буде последња инстанца за решавање проблема, а ја имам наду да ћемо пронаћи решења и пре суда“, додала је.
 
Притисци на медије су, каже, нормални до неке границе.
 
„Ми постојимо 20 година, било нам је лепо. Године 2015, 2016. се та ситуација мења, изложени смо великим притисцима којима неки не могу да одоле. На локалу су ти притисци тежи, отворенији. И ако на то скренемо пажњу, надамо се да ће они нестати…Ми смо новинари, притисци су донекле и нормални, али није нормално ако они пређу границу културе“, рекла је Маја Павловић.
 
„Тијанин закон“ мора да се добро проучи
 
Скупштина Србије разматра одлуку о увођењу доживотне казне затвора. Павловић је, прелиставајући штампу у Новом дану, рекла да је то „озбиљна одлука“.
 
„Ограничити човеку слободу, то је, неки кажу, продужена смртна казна. То је нешто што мора озбиљно да се проучи и да се спрече све могуће злоупотребе. Волим да чујем све аргументе, па ће се ваљда донети права одлука“, рекла је гошћа Н1.
 
На питање да ли би опозиција требало да се врати у посланичке клупе због ове важне теме, Павловић каже: „И буџет је озбиљна тема, која се тиче свих грађана, па се власт понела на један мало неодговоран начин према грађанима. Ово је све реакција на то. Ко ће први пружити руку, видећемо“.
 
Седница Скупштине о Косову хоће-неће
 
Медији пишу и да ће бојкот опозиције бити прекинут када и ако се закаже седница Скупштине о Косову.
 
Много пута се та тема најављивала, за многе теме је речено да ће доћи на ред, видећемо, рекла је Павловић.
 
„Ако ће је бити, мислим да је власт отишла предалеко у доношењу самосталних одлука. Ја да сам власт и да одлучим да све радим сама, и ово бих сама урадила, а не сад да пребацујем одговорност на опозицију и грађане. Али, свакако су две главе паметније од једне и дијалог мора да постоји“, рекла је Павловић.
 
 
 

 

ИЗВОР:Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар