Почетна » Родитељи малог Бошка објавили вест коју су сви чекали

Родитељи малог Бошка објавили вест коју су сви чекали

/drustvo/roditelji-malog-boska-objavili-vest-koju-su-svi-cekali/

од Жиг Инфо
0 коментар

После вишемесечне борбе да се обезбеде средства како би малишан Бошко Гуглета из Новог Сада, који болује од ретке и прогресивне болести – спиналне мишићне атрофије, отишао у Будимпешту по свој лек, уместо радости настајале су нове муке.

Коначно, родитељи малишана који је ујединио читаву Србију јавили су се јуче из Будимпеште са вестима које смо сви чекали, пише Блиц.

„Средином маја прошле године, када смо сазнали дијагнозу, мислили смо да је новац највећа препрека до Бошковог оздрављења. Лавовски смо се заједно борили да ту препреку савладамо што пре и били смо веома успешни у томе – захваљујући вама. Међутим, из данашње перспективе, слободно можемо рећи да је време које је пролазило мимо нас док смо били преокупирани мишљу како скупити 2,5 милиона евра, било онај тихи, али много опаснији непријатељ“, поручили су јуче Бошкови родитељи на Фејсбуку.

Бошков тата је слушао како се скупљају паре за другу децу када је његовом сину стигла страшна дијагноза: Прво је престао да помера ручице, па ножице – сад проверавају да ли може да гута. Болест је узела маха, те је дете које је некада могло да гута и дише нормално, пишу они, постало дете коме је живот зависио од респиратора и сонди.

 

„Управо та брза прогресија болести даље је проузроковала много других компликација са којима смо се суочавали последњих 9 месеци. Много инфекција, борби за дах, рана, непроспаваних ноћи, и превише породичне расцепљености је иза нас.

Овај 18. март је Бошков и наш препород.

Убризгана терапија „Золгенсма“ је убризгана нада да нас чека боље сутра, да ћемо ускоро изаћи из болничких зидова, да ће Бошко ускоро удахнути мирис пролећа и осетити на свом лицу априлско сунце у Будимпешти. Убризгана терапија је и убризгана мотивација за борбу са свим будућим искушењима која нас чекају. Борићемо се свим силама да наш и ваш Бошко израсте у срећно и задовољно дете.

То дугујемо њему – који дошавши на овај свет није знао шта га чека, као и вама – који сте нам омогућили да о овој доброј вести данас пишемо. ХВАЛА ВАМ“, поручили су Бошкови мама и тата, Нађа и Јанко Гуглета.

Блиц/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар