Почетна » СЕС: Повећана минимална месечна зарада на 32.156 динара

СЕС: Повећана минимална месечна зарада на 32.156 динара

од admin
0 коментар

 

Репрезентативни синдикати су предлагали да се минимална зарада повећа на најмање на 34.000 динара, Унија послодаваца је проценила да нема услова да повећање буде већа од четири до шест одсто, па је Влада Србије, као трећи члан Социјално-економског савета одлучила да повишица буде 6,6 одсто.

Председавајући Социјално-економског савета Зоран Стојиљковић је на конференцији за новинаре после седнице СЕС-а рекао да није било консезуса социјалних партнера о висини минималне зараде у 2021. години.

„Договора није било“, рекао је Стојиљковић и подсетио да су представници синдиката тражили да се минимална зарада изједначи са потрошачком корпом.

Председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић рекао је да су синдикати очекивали да ће се у разговорима о минималној цени рада доћи до минималне зараде од 34.000.

Он је рекао да ће неопорезиви део зараде бити повећан са 16.300 на 18.300 динара.

Минималац прима око 350.000 радника у Србији.

Од 2010. године минималац је повећан осам пута, а од ове године повишица је била 11,1 одсто.

Синиша Мали: Од 1. јануара веће пензије

Министар финансија Синиша Мали најавио је данас да би пензије од 1. јануара 2021. године требало да буду повећане за 5,9 одсто.

Он је на конференцији за новинаре после седнице Социјално-економског савета рекао да ће до повећања пензија доћи на основу швајцарске формуле.

Бета, РТС/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар