Почетна » Ухапшено пет особа због трговине утицајем око донације за КЦ Ниш

Ухапшено пет особа због трговине утицајем око донације за КЦ Ниш

од admin
0 коментар

Полиција је данас у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Вишим јавним тужилаштвом у Београду ухапсила пет особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем.

 

Фото:www.wikipedia.org

Како се наводи у саопштењу МУП-а, ухапшени су М.Н. (1964) запослен у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Б.М. (1969) одговорно лице у шпедитерској кући „BRW Cars“ Ниш, Н.Н. (1976) одговорно лице у „Хербафарму“, Д.М. (1986) одговорно лице предузећа „Лабор фарм“ и  Д.К. (1968) запослен у предузећу „Trace Serbia“.
 
Како се сумња, они су у више наврата захтевали 37.500 евра од одговорног лица хуманитарне организације „28 јун“, како би осумњичени М.Н. посредовао да добије дозволу Агенције за лекове и медицинска средства за увоз медицинске опреме и средстава укупне вредности 691.000 долара, а који су предвиђени као донација Клиничком центру Ниш.
 
Полиција је сапштила да су Б.М. и Д.К. ухапшени приликом примопредаје једног дела новца од 17.000 евра.
 
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.
 
ИЗВОР:danas.rs

Можда ти се свиди

Оставите коментар