Почетна » У Србији још 137 оболелих, могуће ограничење рада ноћних клубова

У Србији још 137 оболелих, могуће ограничење рада ноћних клубова

од admin
0 коментар

Према доступним подацима, порастао је и број активних случајева на 954, а и број пацијената на респиратору повећан је на 24.

Пораст броја оболелих бележи се и у Војводини, где је протеклих недеља број оболелих био једноцифрен, а сада се опет броје у десетинама, саопштила је Покрајинска влада. Како се наводи у саопштењу, пре три дана било је 13 нових случајева, дан касније 30, а у среду су регистрована 24 нова случаја заразе.

Поводом актуелне епидемиолошке ситуације, епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је да се осећа забринуто јер расте број оболелих–

Он је за Н1 истакао да су жаришта у Новом Пазару и Београду, првенствено због прослава и повратка студената у домове.

„У принципу, сва ова преношења везана су за прославе, била је прослава Бајрама, после се надовезало на предизборне активности, тамо где су биле и где су биле масовне, могло је доћи до преношења, сами избори нису били нека озбиљна претња, јер су организовани са заштитном опремом“, каже Кон.

У вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом разматра се поново ограничавање рада ноћник клубова, рекла је заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је за ТВ Пинк рекла да је највише оболелих од Ковида 19 међу млађом популацијом, те да се мора применити „непопуларна мера“ ограничавања рада ноћних клубова јер је реч о највећем расаднику инфкеције.

Посебно је ризично, како је истакла, то што многи од младих који излазе, живе у кући са старијим особама или хроничним болесницима.

Одбацила је могућност увођења ванредног стања, али је истакла да се морају поштовати мере – ношење маске у затвореном и држање дистанце – и да свако мора да се понаша као да је потенцијално заражен.

У Србији су дозвољена окупљања са неограниченим бројем људи у отвореном и затвореном простору, играју се утакмице са публиком, одржан је тениски турнир у Београду. Недуго после тога, домаћин турнира, српски тенисер Новак Ђоковић објавио је да је позитиван на коронавирус.

Због раста броја оболелих, Кризни штаб је одлучио да пропише обавезно ношење маски у градском и међуградском превозу и да препоручи ношење маски у затвореним просторијама, уз обавезно држање физичке дистанце.

Глас Америке

Можда ти се свиди

Оставите коментар