Почетна » УРНЕБЕСНА ПАРОДИЈА НА БАХАТЕ БЕОГРАДСКЕ СРДЊОШКОЛЦЕ, КОЈИ СЕ ХВАЛЕ СКУПИМ СТВАРИМА: „Ове чарапе, то ме коштало стадо оваца“ (ВИДЕО)

УРНЕБЕСНА ПАРОДИЈА НА БАХАТЕ БЕОГРАДСКЕ СРДЊОШКОЛЦЕ, КОЈИ СЕ ХВАЛЕ СКУПИМ СТВАРИМА: „Ове чарапе, то ме коштало стадо оваца“ (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 Водитељи емисије „Испод нуле“, која се бави уличном културом одевања, као и стилом живота младих, направили су пре месец дана занимљив снимак испред Саобраћајног факултета. Наиме, снимали су неколико младих људи који су излазили пред камеру и показивали шта тренутно имају обучено, а онда говорили цену одеће, обуће и аксесоара.

Низала су се имена модних марки, од спортских до оних елегантнијих, а од цифара којим су се момци и девојке „разбацивали“, тада нам се завртело у глави.

– Патике су 500 долара, панталоне 50 долара, мајица 50, јакна 100 долара и ранац 500 долара – изашла је девојка и као из топа навела „ситнице“ које је тог дана обукла, обула и ставила на себе.

Показиване су и патике од 1000 долара, мајица од 600 долара, каиш 300, јакна са крзном од „неких“ 4500 долара, торба од „тричавих“ 900. Новчаник је једна девојка платила 300 долара, а маску за телефон – 220 долара. Било је и тренерки од 200 долара и мајица од „само“ 120.

Пред камеру је потом стао и момак који је на себи, кад се све сабере, имао 24.000 долара.

Месец дана касније, „Дневњак“ је направио пародију на ову ситуацију.

У видеу, који је назван „Колико вреди твој оутфит“, група која ради на „Дневњаку“ је на хумористичан начин показала да ли је битно шта имаш на себи, или оно што имаш у глави.

– Па, да кренемо од патика. Серђо де ла Коста, оксиџен фри, 25 глудена, имам чарапе, хвала ти бако, фротир, оне су 15 гулдена. Бермуде имам Тенкси Јао Пинг из Јужне Кореје, лично ми стигло поштом са Али баба и 40 разбојника експрес. Ово је шампионска јакна из мог села. Ко има бикове, зна о чему причам. Наочаре Гоци. Није Жаре, него Гоци. Заборавио сам да јакна кошта 500 динара. Наочаре коштају 25.000 динара. И прави качкет од комшијиног јазавца. Имам гаће полуаутоматске, из радње „Женски секрет“ из Албаније – изговорио је један од актера духовитог снимка.

– Ту су патике, од бакшиша, 300 евра. Ове чарапе, то ме коштало стадо оваца. Ове фармерке 15.000 евра. Ту имамо неки „Невада“ каиш, зна се колико је то, 5.000 евра. Он је добар овако, еластичан је. Испод ово сам укр’о од неког лика, то не знам колико је, непроцењиво је. Имамо овде један Кежманов дрес, то се не види један натпис, ја сам га обрисао. Био пијан, па се ознојао. Имамо ту једну потпазуховачу и има унутра свашта нешо: Луј Витон новчаник од 5.000 евра, чарапе из 1993. године, и то вам је људи то. А да, и ове наочаре које коштају 300.000 евра – додао је други.

 

Ова проблематична пракса се све чешће дешава у основним школама широм Србије. У жељи да буду прихваћени и „ин“, деца потпадају под утицај нереалних захтева да све на њима буде скупо и маркирано. Те захтеве намећу једну другима, односно, често дете које долази из добро ситуиране породице прозива и понижава своје вршњаке, како ако не носе скупо, мање вреде.

И деца, одрасла у материјалистиком свету какав је наш, прихватају ова правила и постају опседнута брендовима, чије цене најчешће не одговарају платежној моћи њихових родитеља.

Новости онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар