Почетна » МУП: Ухапшен због паљења аутомобила новинара и активисте у Алексинцу

МУП: Ухапшен због паљења аутомобила новинара и активисте у Алексинцу

од admin
0 коментар

Полиција је ухапсила 25-годишњег М.М. из околине Алексинца због сумње да је запалио аутомобил Душана Остојића, алексиначког стоматолога, новинара и једног од организатора протеста у том граду, саопштио је данас МУП.

 

Фото: СРЂАН ИЛИЋ / Полиција, илустрацијаФото: СРЂАН ИЛИЋ / Полиција, илустрација

 

Како се наводи, М.М. је осумњичен да је 30. маја после поноћи, разбио стакло на Остојићевом аутомобилу, сипао бензин у унутрашњост возила и запалио га.
 
Он је осумњичен за изазивање опште опасности и уз кривичну пријаву, спроведен је Основном јавном тужилаштву у Алексинцу после чега му је судија Основног суда одредио притвор до 30 дана.
 
Аутомобил Остојића је скоро потпуно изгорео на паркингу испред зграде у којој Остојић станује са породицом.
 
„Ватрогасци и полицајци су брзо реаговали и професионално обавили посао. Утврђено је да је пожар подметнут. У ауто је убачен коктел бензина и још нечега“, рекао је раније Остојић агенцији Бета.
 
Он је навео да је унутрашњост аутомобила потпуно изгорела и да се штета процењује на око 200.000 динара. Остојић је за УНС рекао да му је аутомобил запаљен или због његовог активизма или писања на порталима алексинац.нет и проверенавест.инфо, чији је уредник, о сечи дрвећа, крађи беба и намештеним тендерима у Алексинцу.
 
„Стоматолог сам по образовању, немам криминалне послове, тако да сумњам да је разлог једино уређивање локалних портала и писање против сече дрвореда“, изјавио је Остојић.
 
Због предстојеће реконструције шеталишта у Алексинцу, тамошњи комуналци недавно су посекли дрворед у коме је било 45 стабала липе. Остојић је је претходних недеља предводио грађанску акцију против сече дрвећа у главној улици у Алексинцу.
 
Национална коалиција за децентрализацију је поводом овог инцидента апеловала на полицију и тужилаштво да у најкраћем могућем року идентификују починиоце овог напада и да их приведу правди, као и да отворе истрагу о могућој политичкој позадини овог дела.
 
ИЗВОР: insajder.net/Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар