Почетна » Новинар Јовановић се враћа у кућу чија обнова није завршена, нема више новца за изнајмљивање стана

Новинар Јовановић се враћа у кућу чија обнова није завршена, нема више новца за изнајмљивање стана

од admin
0 коментар

 

Новинар Милан Јовановић сутра се враћа у кућу у Врчину која је у децембру спаљена, иако се, како нам је рекао, још увек нису стекли услови за нормалан живот.

Јовановић је са супругом Јелом Дељанин после пожара неколико дана провео код комшија, да би после тога изнајмио стан.

Тај стан више не може да плаћа и зато је принуђен да се врати у кућу у којој још увек нема ни кухињу.

Новинару је кућа у коју се враћа запаљена у рано јутро, 12. децембра. Тада је у кући изгорело све што је за живота стекао, док је њему живот спасила супруга која га је, ошамућеног од лекова које пије, једва изнела из дима и ватре која је захватила собу у којој је спавао.

Јовановић: Много сам се задужио

Јовановић за Цензоловку каже да се већ превише задужио, да је ушао у кредите и да је био принуђен да престане са даљим радовима и набавком неопходних ствари.

„Мајстори више не долазе. Немам с чим да средим терасу и гаражу, немам кухињу, али немам више ни пара да плаћам кирију. Задужио сам се много. Захвалан сам Фондацији Славко Ћурувија која је прикупљала финансијску помоћ и свим људима који су ми помогли и без тих новчаних средстава не бих ни оволико успео да урадим.“

Немам с чим да средим терасу и гаражу, немам кухињу, али немам више ни пара да плаћам кирију. Задужио сам се много. Захвалан сам Фондацији Славко Ћурувија која је прикупљала финансијску помоћ и свим људима који су ми помогли

Новинар који још увек има полицијску заштиту, каже да нема пуно избора осим да се врати у кућу коју је са супругом сам изградио, а која се налази недалеко од Улице браће Симоновић у којој живи осумњичени за паљење куће, бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

Назив улице је, иначе, Скупштина града Београда променила на захтев најпознатијег међу браћом Симоновић, Драгољуба.

По паљењу куће, 12. децембра прошле године, Јовановић је са супругом Јелом Дељанин неколико дана провео код комшија, а након тога је био принуђен да изнајми стан.

Тек што су се сместили у тај стан на Бановом Брду, 30. децембра су га непознате особе обиле. Пајсером су развалиле врата на тераси, ушле у кухињу, али су побегле када је Милан викнуо.

Шта је са о особама које су провалиле у стан Јовановића?

Адвокатица Милана Јовановића, Ана Матић Алимпијевић, за Цензоловку каже да нема никаква сазнања о томе ко су особе које су провалиле у стан новинара и да ли се против било кога води поступак због тога.

Милан Јовановић који је у тренутку провале био у стану заједно са супругом, за Цензоловку каже:

„Не знам ни ко су ни шта су, полиција ме никада није обавестила ни о мотиву обијања стана ни о идентитету. Никада ништа нисам добио писмено, ни о чему нисам обавештен.“

Подсетимо да је министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић 11. јануара саопштио да су ухапшене особе које су провалиле у стан Јовановића као и да су признали кривично дело и да су предати тужилаштву.

Из Другог основног тужилаштва нисмо добили одговор на питање у вези са ухапшеним особама оптуженим да су обиле стан новинара Милана Јовановића.

Недавно је новинару стигла и тужба од бившег председника Општине Гроцка, Драгољуба Симоновића, оптуженог да је наредио њено паљење.

Симоновић је поред Јовановића тужио и уредника портала Жиг инфи Жељка Маторчевића и Срећка Васића бившег комуналног инспектора из Гроцке, јер су му, како тврди у тужби, својим текстовима „нанели страх и бол.“

Јасмина Добриловић  Цензоловка

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар