Почетна » ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СИМОНОВИЋА Тужилаштво тражи 8 ГОДИНА ЗАТВОРА за паљење куће новинара Јовановића

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ СИМОНОВИЋА Тужилаштво тражи 8 ГОДИНА ЗАТВОРА за паљење куће новинара Јовановића

од admin
0 коментар

Друго основно туžжилашšтво у Београду подигло је оптуžжницу против Драгољуба Симоновића, бившег председника општине Гроцка, и затражило казну од осам година затвора због подстрекавања три особе да запале имовину Милана Јовановића, новинара портала „Жиг инфо“ 12. децембра прошле године.

 

Како се наводи у саопштењу тужилаштва, након окончања истраге, која се због сумње да су извршили тешко дело против опште сигурности на штету новинара Милана Јовановића, Друго основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против осумњичених.

 
Тужилаштво је за председника општине Гроцка затражило максималну казну за кривично дело које му се ставља на терет.
 
– Оптужним актом тражено је да се окривљеном Симоновић Драгољубу изрекне казна затвора у трајању од осам година, окривљеном Владимиру Михајловићу изрекне казна затвора у трајању од пет година, окривљеном Игору Новаковићу изрекне казна затвора у трајању од пет година, окривљеном Александру Маринковићу изрекне казна затвора у трајању од шест година, као и да се свима изрекне и мера безбедности забране приближавања и комуникације са оштећеним Миланом Јовановићем и Јелом Дељанин.
 
Како пише у саопштењу, тужилаштво је овакву одлуку донело, јер је током истражног поступка утврдило да је Симоновић подстрекао Михајловића да пронађе лице које ће опоменути Јовановића, тако што ће му запалити аутомобил, нудећи новчану награду. Према оптужници Михајловић је то рекао Новаковићу, који је ангажовао Маринковића, који је пристао.
 
Он је 12. децембра прошле године дошао до гараже оштећеног, циглом разбио прозор и унутра убацио запаљену флашу поливену бензином. Пожар се проширио са гаражена и на кућу новинара.
 
Симоновић је донедавно био председник опšтине Гроцка, 7. марта је пуштен из притвора, у којем је био од 25. јануара.
 
Певачица Бојана Цветковић Шијацки је раније признала је да је помогла у паљењу куће новинара, а после закључивања споразума о признању кривичног дела са Другим основним тужžилаšшвом у Београду осуђена је на šшест месеци кућног затвора са електронским надзором и новчану казну од 50.000 динара.
 
Јовановић је од почетка тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине, који је иначе био и члан Главног одбора СНС-а.
 
У ноћи измедју 11. и 12. децембра запаљен је аутомобил Јовановићеве супруге, а пожар се тада проширио на гаражу и део куће. У пожару је била причињена материјална штета, али нико није повређен.
 
ИЗВОР: blic.rs/М.Ј/М.Б
ФОТО:Н1
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар