Почетна » Јевтовић: Да престане малтретирање народа, решење за Косово да нађу нови људи

Јевтовић: Да престане малтретирање народа, решење за Косово да нађу нови људи

од admin
0 коментар
Политичари и квазидржавници требало би да престану с малтретирањем народа када је реч о решавању косовског питања, изјавио је глумац Иван Јевтовић и додао да би одговор на тај проблем требало да потраже неки нови људи.
 
Извор: ФоНет/Александар Барда.
 
 
„Очигледно је да нису довољно способни, довољно одважни или само користе изговоре, тврдећи да то не може да се реши. Зато би простор требало да препусте неким младим и паметним људима“, рекао је Јевтовић за Фонет.
 
Он је  констатовао да Косово није јединствен проблем, већ да су се у историји дешавали слични примери „којима бисмо могли да се подучимо“.
 
„Очекујем да директан дијалог доведе до решења. И за различите сличне сукобе су се налазила решења“, казао је Јевтовић и оценио да је споразум увек могућ.
 
За њега је све што се тиче граница проблематично и напомиње да се још осећа војником Југословенске народне армије који се заклео да ће бранити неотуђивост 224.000 километара некадашње целовите државе.
 
„Надам се да ће границе на овом југословенском простору постати нешто што ће да спаја, а не раздваја све ове дивне народе“, истакао је Јевтовић.
 
„Да скинемо тиранију, па да онда решавамо сва ова деликатна питања“, рекао је Јевтовић.
 
Када је реч о преговорима у вези са Косовом, он сумња у добре намере из иностранства.
 
На питање треба ли Косово да добије столицу у Уједињеним нацијама (УН), одговара питањем. „А шта су данас, заправо, Уједињене нације?“
Сматра да су УН одавно изгубиле значај, па је тако и чланство у њима потпуно релативна ствар.
 
„Како је могуће да је толико погажено међународно право? Како је могуће да се та институција договора толико пута поништавала“, пита се Јевтовић.
 
Према његовом мишљењу, за референдум о Косову би пре свега требало да се стекну демократски услови, а то „још нисмо достигли“.
 
ИЗВОР:Н1/Фонет
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар