Почетна » ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НОВЕМБАР Када видите која ће бити НАЈНИЖА ТЕМПЕРАТУРА, остаћете без текста

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НОВЕМБАР Када видите која ће бити НАЈНИЖА ТЕМПЕРАТУРА, остаћете без текста

од admin
0 коментар

Судећи према прогнози времена за новембар, нека вам при руци буду и мајице кратких рукава, али и дебље јесење јакне. Многи не памте да су 1. новембра ишли малтене летње обучени, пошто је сада напољу у просеку 25 степени, а такво време задржаће се све до понедељка.

Do ponedeljka nam neće trebati jakne i pantalone

У понедељак нам следи пад темепратуре, према подацима Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), на око 18 степени, али ће и даље такво време метеоролози карактерисати као натпросечно топло за ово доба године.

Prognoza RHMZ

Како за „Блиц“ временске прилике у Србији коментарише метеоролог „Wеатхер2умрелла“ Ђорђе Ђурић, почетак новембра биће екстремно топао и такво време задржаће се до понедељка.

– Почетак месеца биће његов најтоплији део. Дневне темепратуре биће до 25 степени, баш као што је то и данас. Од понедељка темепратуре ће бити у паду, али ће и даље остати топло јер ће жива у термометру бити на 18 степени. После тога, како буде одмицао месец, темепратуре ће се полако спуштати, тако да ће у другој половини новембра донети јесење време. Без обзира на то, и даље остаје натрпосечно топло, јер је просек за новембар од 10 до 15 степени – наводи он.

Јачег захлађења неће бити

Према Ђурићевим речима, јачег захлађења сигурно неће бити у првој половини месеца, а ако га и буде биће у последње две недеље новембра.

А снег?

Занимљиво је што у РХМЗ прогнозирају за последњи дан новембра снег, а то „не види“ и Ђорђе Ђурић.

– За сада не може да се каже да ли ће 30. новембра бити снега. Оно што је сигурно, нећемо имати никакве праве јесење кише, нити „зимских удара“ првих 15 дана, а кишу можемо да очекујемо после тога. Чим буде стала кошава, ноћне темепратуре ће се спустити на око пет степени – навео је он.

Прогноза по данима

Сутра и прекосутра ћемо свакако уживати у лепом времену, јер ће максимална дневна бити око 26 степени, док ће се у суботу спустити на око 25. У недељу се температура спушта на 22, а у понедељак на око 18 степени.

Јутарње температуре у истом периоду биће – сутра око 17 степени, па ће се спуштати за по степен, да би у понедељак било 12 степени.

Према истим подацима, од понедељка, па до 12. новембра, максималне дневне темепратуре биће око 18 степени, онда ће се лагано спуштати свакога дана, да би 12. новембра било 16 степени.

Кратко захлађење

Кратко захлађене, прогностичари очекују 15. новембра, за када је прогнозирана темепратура око 11 степени, али ће се она већ наредног

Uživaćemo ceo mesec

Та прва половина месеца, како за „Блиц“ објашњава метеоролог Ђорђе Ђурић, биће натпросечно топла и сува.

Исто то предвиђају у РХМЗ, а од 16. новембра полако ћемо почети да будемо свесни праве јесени, јер ће од тога дана темепратура ваздуха почети лагано да пада.

Тако ће 17. новембра бити око 15 степени, 18. новембра око 13, док ће се испод 10 ступњева она супстити 19. новембра.

Али, на кратко! Према истим подацима, 21. новембра жива у термометру ће се кретати око 15. подеока, после чега, па до краја месеца, темепратуре ће бити око 12 степени.

Р.Бриза  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

8 + 15 =