Почетна » НЕКАД СЕ ЖЕНИЛО И УДАВАЛО САМО ВИКЕНДОМ: Сад младенци штеде, па свадбе заказују и радним данима! ПЕТАК НАЈТРАЖЕНИЈИ Општинско венчање трипут јефтиније

НЕКАД СЕ ЖЕНИЛО И УДАВАЛО САМО ВИКЕНДОМ: Сад младенци штеде, па свадбе заказују и радним данима! ПЕТАК НАЈТРАЖЕНИЈИ Општинско венчање трипут јефтиније

од admin
0 коментар

Питање пара или стила, али ни златне бурме више не иду као некад… Сад се тражи сребрно прстење са полудрагим каменом…

Свадбе које су раније биле искључиво суботом, па затим и недељом, сада су се рашириле и на радне дане у недељи. Тако је петак у последње време у прокупачкој општини постао дан резервисан за свадбе и венчања.

Иако то има својих мана – посебно на муку ставља госте који морају да узимају слободне дане – има и својих предности. Прва је што је грађанско венчање три пута јефтиније. Тако радним данима за судбоносно:“Да!“ које се изговори у Матичној служби потребно издвојити 600 динара. Викендом то кошта 1.800 динара.

У цркви је цена иста, с тим што је средом и петком забрањено венчање.

– Венчања су све чешћа током радне недеље, посебно петком. Мислим да је томе разлог што током постова је немогуће правити таква весеља, па онда сви грабе време између. Тада дође до гужви и сви имају пуне руке посла. Како сви не могу да обаве тај чин суботом или недељом, заказују и преко недеље – потврђено је у Матичној служби у Прокупљу.

Младенци кажу да ипак цена није пресудна, већ је проблем наћи празну салу, музику….

– И тих разлога одлучили смо да свадба буде у петак. Викендом је готово немогуће заказати термин за салу у којој смо планирали свадбени ручак. Водили смо рачуна и о гостима, па је ручак заказан у 16 сати, после радног времена – прокоментарисали су младенци који су одлучили да изађу из стереотипа званог „викенд свадба“ .

У Прокупљу постоје три угоститељска објекта који су специјализовани за ову намену. Поред њихових сала и мањи ресторани организују свадбене свечаности, али са мањим бројем гостију. Цена је свакако нижа радним данима, па хтели да признамо, или не, ипак се прође доста јефтиније него раније.

Да се времена мењају и да ни злато нема сјај који је имало потврдили су нам и у прокупачким златарама. Кажу да сада вереници и младенци чешће купују сребрно прстење.

– Посебно је тако са вереничким прстеном. Он обично има полудраги камен, али је од сребра. Злато ретко ко купује – казао нам је златар у Прокупљу.

Курир.рс/Телеграф

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар