Почетна » У Панчеву се данас отвара нови затвор

У Панчеву се данас отвара нови затвор

од admin
0 коментар

Нови Казнено-поправни завод (затвор) у Панчеву за смештај 500 лица лишених слободе, односно 300 осуђеника и 200 притвореника биће данас отворен.

Нови панчевачки затвор отвориће министарка правде Нела Кубуровић, а отварању ће присуствовати и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић, гувернер Развојне банке Савета Европе Ролф Вензел, као и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Матеа Норчић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио.

КПЗ у Панчеву је један од најмодернијих затвора затвореног типа у Србији, са смештајним капацитетом за 500 лица лишених слободе.

Грађен је две године, у складу са стандардима европских затворских правила и може да се пореди с најсавременијим затворима Европске уније, кажу у Министарству правде.

Пројекат је финансирала највећим делом Развојна банка Савета Европе, уз кофинансирање Републике Србије.

Овај Казнено-поправни завод састоји се од 10 зграда – две за смештај осуђеника, кухиње, управне зграде, пријавнице, зграде за посете и техничких просторија, а простире се на површини од 24.000 квадрата.

Цео комплекс је покривен са више стотина камера за надзор.

Затвор је опремљен намештајем који праве „станари“ затвора у Пожаревцу – Забели, Сремској Митровици, Ваљеву и Нишу (кревети, душеци, столови, столице…), а који су претходно прошли стручну обуку за рад металским и дрвним погонима у поменутим затворима.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар