Почетна » НУНС: Почињемо акцију поделе прслука и маски новинарима и сниматељима

НУНС: Почињемо акцију поделе прслука и маски новинарима и сниматељима

од admin
0 коментар

 

Суочени са драматичним догађајима у Београду и бројним нападима на медијске екипе, НУНС је покренуо све механизме како би заштитио новинаре и медијске раднике и пружио им помоћ уколико су нападнути и угрожени.

У контакту смо са међународним и домаћим организацијама и институцијама и редовно их извештавамо о свим догађајима, а нашу базу о нападима и притисцима на новинаре редовно ажурирамо фактима о угрожавању безбедности медијских екипа и учинићемо све што је у нашој моћи да сви случајеви буду расветљени и сви починиоци буду приведи правди. У последња четири дана регистровали смо 21 напад на медијске раднике који су извештавали са протеста у Србији.

Како би умањили могућност напада на новинаре, обезбедили смо маркирне прслуке са видно исписаним натписом ПРЕСС и понудићемо их свим колегиницама и колегама из нашег и других удружења који поседују прес картице. Такође ћемо делити и заштитне хигијенске маске, јер сматрамо да у време разбуктане вирусне епидемије сваки грађанин мора да поштује прописане здравствене мере.

У наредним данима НУНС ће осим у Београду, прслуке и маске делити и колегиницама и колегама из локалних медија широм Србије.

 

НУНС,

11. јул 2020. године

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − 19 =